A főpolgármester nem tudja, hogyan keveredett tanácsadója a BKV-ügybe

A főpolgármesternek nincs konkrét információja arról, mivel gyanúsították meg tanácsadóját, Mesterházy Ernőt a BKV bizonyos ügyeivel kapcsolatban.

Demszky Gábor a Független Hírügynökségnek szerdán azt mondta, hogy Mesterházy Ernő fővárosi nagyprojektekben segített neki, megbeszéléseiken el sem hangzott a BKV szó. A főpolgármester elmondta azt is: megkapta Hagyó Miklós nyilatkozatát, amelyben lemond fővárosi képviselői mandátumáról.

Szerda délután kapott hírt arról, hogy tanácsadója, Mesterházy Ernő városházi irodájában házkutatást tartott a rendőrség, és később őrizetbe is vették őt – mondta Demszky Gábor. A főpolgármester a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: konkrétumot nem tud a gyanúsítás tartalmáról. Mesterházy Ernő tanácsait nagyprojektek kapcsán kérte ki, BKV-s végkielégítési, tanácsadói szerződésről nem tud. Mint fogalmazott: a köztük lezajlott beszélgetéseken el sem hangzott a BKV szó, ezért nem tudja, hogyan került a közlekedési társaságnál tavaly kipattant ügyekbe Mesterházy Ernő, aki egyébként neki ingyen dolgozott. Vagyonos ember, megengedhette magának – tette hozzá a főpolgármester.

Demszky Gábor hangsúlyozta: tavaly augusztusban arra kérte Kocsis IstvánBKV-vezérigazgatót, hogy tegyen feljelentést, és támogatja a BKV gyanús ügyeinek felgöngyölítését. Az a cél, hogy aki bűnös, az megbűnhődjön, de örülne annak, ha az derülne ki, Mesterházy Ernő ártatlan – mondta.

Demszky Gábor azt is elmondta, hogy szerdán megkapta Hagyó Miklós nyilatkozatát, amelyben egykori MSZP-s helyettese lemond fővárosi önkormányzati képviselői mandátumáról.

A főpolgármester közben a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában szerdán arról beszélt: nem tudja elképzelni, hogy meggyanúsítanák a BKV-botránnyal összefüggésben. Demszky Gábor úgy fogalmazott: amennyiben a rendőrség a segítségét kérné, természetesen együtt fog működni velük. Emlékeztetett arra is, hogy őt nem védi a mentelmi jog.