A föld alá viszik a meleget a Nagyerdőben

Akt.:
A föld alá viszik a meleget a Nagyerdőben
© Fotó: Matey István
Debrecen – Új távhővezetéket építenek a Pallagi úton, a régi víztorony mellett.

Ősztől távhővel fűtenek majd a Pallagi úti Idősek Házában és a szomszédos, a Nagyerdei körúton található Vakok és Csökkentlátók Otthonában. Az ehhez szükséges új vezetéket ezekben a hetekben építik ki a Pallagi úton.

A beruházásról Borbás Csaba, az önkormányzati tulajdonú Debreceni Hőszolgáltató Zrt. műszaki csoportvezetője elmondta: a két intézmény fűtését eddig az egyetem rendszeréről biztosították, egy az egyetem főépülete felől érkező elöregedett, rossz állapotú vezetéken keresztül. A melegvizet maguk állították elő, szintén elavult, többször javított gázkazánok segítségével. A csaknem 400 méter hosszú új cső a 2013-ban a Nagyerdei Stadionhoz kiépített vezetékből indul ki. A két intézményben hőközpontok is épülnek – ismertette Borbás Csaba.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Nem estek bele

A szakembertől azt is megtudtuk: a régi víztorony mellett a munkavégzést úgy ütemezték, hogy a hosszú és mély gödör visszatemetése a Campus idejére elkészüljön. A fesztivál alatt már betonréteg fedte a munkagödröt, dolgozók nem zavarták a bulizókat. Azóta a visszaaszfaltozás is megkezdődött. Azért, hogy az elmúlt napokban rendezett focimeccsekre zavartalan legyen a ki– és behajtás, a stadion bejárójánál csak most verték fel a burkolatot.

Kihagyják a karnevált

A folytatásban a nyugdíjas ház környékén fognak dolgozni, de csak a karneváli hét befejezését követően azért, hogy ne akadályozzák a rendezvényeket. A 30 millió forintba kerülő új vezeték lefektetése a tervek szerint szeptember közepére készül el – árulta el Borbás Csaba, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. műszaki csoportvezetője.

HBN-OCs
hirdetés