A fogyasztóvédők nyáron is éberen figyelnek

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az a cél, hogy a belföldi vendégek és a külföldi turisták időtöltése gondtalan legyen.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vendéglátóhelyek, idegenforgalmi szolgáltatók betartsák a szabályokat. A fogyasztóvédelmi hatóság célzott ellenőrzéseket tart annak érdekében, hogy a belföldi vendégek és a külföldi turisták időtöltése gondtalan legyen.

Meglephetnek

A nyári idegenforgalmi szezonban folyamatosak az ellenőrzések elsősorban a fesztiválokon és különböző rendezvényeken. Az ellenőrzések egyebek mellett kiterjednek az egyes idegenforgalmi szolgáltatásokra és az árfeltüntetésre. Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelő helyettes államtitkár kiemelte: a mindenkori fogyasztóvédelmi politikának magas szintű védelmet kell biztosítania valamennyi fogyasztó számára, ezen belül is külön figyelmet fordítunk a kiszolgáltatottabb helyzetben lévő, kevésbé tudatos fogyasztókra, kiemelten a fiatalkorúakra.

Hol várhatóak?

Az ellenőrzések további helyszínei a strandok, élményfürdők, wellness és gyógyturisztikai létesítmények, gasztronómiai, szabadidős és kulturális rendezvények, az idegenforgalmilag frekventált helyeken működő vendéglátó-ipari egységek. A hazánkban nyaralók védelmét szolgáló hatósági ellenőrzések mellett a tárcának és a fogyasztóvédelmi hatóságnak a külföldön vakációzó magyarok védelme is fontos. A nyári szabadságolások alkalmával ugyanis sokan utaznak repülővel külföldre, foglalnak szállást vagy bérelnek gépjárművet. Ezért elengedhetetlen, hogy az utazók tudjanak arról, milyen jogaik vannak, hova fordulhatnak, ha gondjuk van.

HBN
hirdetés