A foglalkoztatásnál is középpontban a család

Akt.:
A Vöröskereszt a nőkért című projekt nyitórendezvénye
A Vöröskereszt a nőkért című projekt nyitórendezvénye - © Fotó: Matey István
Hajdúböszörmény – A komplex intézménynek Hajdúböszörmény ad otthont, de Böszörményen kívülieket is segítenek.

„Vöröskereszt a nőkért Hajdú-Bihar megyében” címmel a Vöröskereszt szervezet és a polgármesteri hivatal egy hátroméves programot indít a nők, a szülők foglalkoztatásának jobb esélyeiért Hajdú-Bihar megyében.

A nyitórendezvényt a városháza Báthory-termében tartották, május 14-én. Elsőként Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, majd Kiss Attila polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Olykor szerepkonfliktusban

Ujvárosy Andrásné, a Vöröskereszt megyei igazgatója ismertette a projektet. A konstrukció célja a nők, a szülők, illetve a láthatatlan családi munkát végző – például tartós beteg ápoló – emberek munkaerőpiaci helyzetének javítása, a család és a munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel. A tágabb célcsoportba beletartoznak mindazok, akiket érint a család-munka szerepkonfliktusa. A másik oldal, a munkáltatói szféra is célcsoport, mint a szemléletformálás alanya, illetve mint potenciális együttműködő fél.

Koláné dr. Markó Judit jegyző az együttműködő felek kapcsolatáról szólt. A projekt központjában a Család KarrierPONT elindítása és működtetése áll, amelyről Fazekasné Farkas Ibolya vezető adott tájékoztatást. A komplex intézménynek Hajdúböszörmény ad otthont. Böszörményen kívül a Debrecenben és Balmazújvárosban érintett hátrányos helyzetűek is részesülhetnek egyes szolgáltatásokból.

– Gargya Imre –