Sport

2013.09.16. 15:58

Kasprzak köszönte a szabadkártyát

Gorican - A meglepetéseknek köszönhetően teljesen nyílt marad az Európa-bajnoki címért folyó küzdelem.

Gorican - A meglepetéseknek köszönhetően teljesen nyílt marad az Európa-bajnoki címért folyó küzdelem.

Bombameglepetéssel zárult a salakmotoros egyéni Európa-bajnoki döntő harmadik, horvátországi fordulója, hiszen a győzelmet a szabadkártyás Krzysztof Kasprzak szerezte meg, s a lengyel mellett olyan versenyzők állhattak a dobogóra Sebastian Ulamek és Martin Vaculik személyében, akik eddig a finálé közelében sem voltak.

A goricani derbin a sárga startpozíció felért egy fél sikerrel, éppen ezért rengeteg keresztbeverést és meglepetést láthatott a nagyérdemű, köztük az a több száz magyar, aki a helyszínen szurkolt kedvencének. Az előzetesen kiírt startlista több helyen is változott, így például az orosz listavezető Emil Szajfutgyinov sem állt starthoz, ám ettől függetlenül voltak kiemelkedő futamok. A verseny talán legizgalmasabb csatáját két világbajnok, Nicki Pedersen és Tomasz Gollob vívta, a klasszisok többször is előzték egymást a négy kör alatt, végül a dán ért előbb célba, apró szépséghiba, hogy a futamot az ukrán Andrij Karpov nyerte. A finálé kulcsmomentuma Kasprzak és Gollob első kanyaros találkozója volt, ahol előbbi lényegében a palánkig vezette rutinos riválisát, aki emiatt majdnem bukott, majd később feladta a futamot. A döntőt végül Kasprzak nyerte Ulamek és Vaculik előtt. A futam leintése után a lengyel vaspapucsos nem örülhetett maradéktalanul a sikerének, ugyanis Gollob – begyalogolva a pályára - heves gesztikulálások közepette szóvá tette az első kanyaros incidenst.

A goricani verseny igencsak megkeverte a lapokat a pakliban, ugyanis az utolsó, szeptember 28-ai lengyelországi forduló előtt a dobogósokat egy-egy pont választja el egymástól, így teljesen nyílt a harc az Európa-bajnoki címért.

HBN-BN

Végeredmény:

1. Krzysztof Kasprzak (Lengyelország) 15 pont,

2. Sebastian Ulamek (Lengyelország) 14,

3. Martin Vaculik (Szlovákia) 10,

4. Tomasz Gollob (Lengyelország) 10,

5. Tai Woffinden (Nagy-Britannia) 10

6. Nicki Pedersen (Dánia) 10

Az állás:

1. Pedersen 34 pont,

2. Woffinden 33,

3. Gollob 32,

4. Vaculik 29,

5. Emil Szajfutgyinov (Oroszország) 27,

6. Grigorij Laguta (Oroszország) 26.

A döntő kulcspillanata: Kasprzak (piros) és Gollob párviadalának kezdete Fotó: SEC.com

A győztes Krzysztof Kasprzak Fotó: BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!