A fizika mindenkié

Debrecen – Fényfestés, sétáló szivárványok, óriási szappanbuborékok – interaktív kísérletekkel várják az érdeklődőket szombaton Debrecen több pontján.

„A fizika mindenkié” elnevezésű országos rendezvénysorozat célja, hogy minél többen közel kerüljenek ehhez a tudományághoz, megértsék a felmerülő problémákat, megismerjék a lehetséges válaszokat, áttekintsék a széleskörű alkalmazási lehetőségeket, valamint a fizika társadalmi hatásait. 2015 világszerte hivatalosan a fény éve, ezért a programokon a „fényt” is ünneplik, számos fényes kísérlettel, vetélkedővel több mint 30 városban.

Debrecenben délelőtt 10 órától a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban optikai eszközöket lehet majd készíteni, emellett UV-tánc és lézer-show megalkotásában is részt vehetnek az érdeklődők. Az egyetem főépülete előtt 14 órától óriás buborék készítésére, 15 órától a Nagyerdei Parkban pedig családi akadályversenyre várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ugyanebben az időpontban a Debreceni Egyetem Fizikai Intézetében kísérleti bemutató és filmvetítés lesz több helyiségben. Este fényméréssel kapcsolatos vizsgálatokat végeznek a Szent József Gimnáziumban. A programok minden érdeklődő számára ingyenesek.

A részletes debreceni programok ide kattintva megtekinthetők. A rendezvényről és a további programokról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

– Debreceni Egyetem –
hirdetés