A finnek is kiterítették a lapjaikat

Akt.:
A harmincnégy éves, rutinos Tero Aarnio (elől) a brit bajnokságban, a Newcastle csapatában is húzta a gázt
A harmincnégy éves, rutinos Tero Aarnio (elől) a brit bajnokságban, a Newcastle csapatában is húzta a gázt - © Fotó: Steve Brock
Nagyhalász – Vasárnap is lesz startgépes nyilvános edzés a nagyhalászi ringen.

Már csak egy páros hiányzik a névsorból. Jövő szombaton a Nagyhalászi Speedway Ring ad otthont a salakmotor páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjének. Hét nemzet versenyzői pattannak majd motorra, a finnek is megküldték a név szerinti nevezést, már csak a magyarok kiléte ismeretlen. Ami az Európa-bajnokságot illeti, az egyéni a hét végén indul, a párosban két találkozó lesz.

Fazekas Denisz megsérült

Jövő szombaton Nagyhalászban, július 22-én pedig az olaszországi Lonigóban. A legjobbak jutnak a fináléba, amelynek a dán Brovst ad majd otthont szeptember utolsó hétvégéjén. A közelmúltban az olasz Terenzanoban nagyszabású salakmotoros fesztivál volt, ennek a legnívósabb programját egy meghívásos párosverseny jelentette. A magyar színeket képviselők közül Benkő Roland 5, Magosi Norbert 9 pontot motorozott, ami az ötödik helyre volt elég. A magyar vaspapucsosok közül a tizenhat esztendős Fazekas Denisz a junior világbajnokság egyik selejtezőjében volt érintett. A rowiczi viadalon az első két futamában harmadikként ért célba, azt követően sajnos bukott és megsérült. A bal válla zúzódott meg, remélhetőleg mihamarabb teljes értékű motoros lesz.

Profik és amatőrök

A nagyhalászi pályán miként szombaton vasárnap délelőtt tizenegy órától is lesz startgépes nyílt edzés.

– ML –


Az indulók

Ukrajna: Aleksandr Loktaev, Andriy Karpov Szlovákia: David Pacalaj, Ján Mihálik. Norvégia: Glenn Moi, Lasse Madland Fedriksen. Németország: Martin Smolinski, Valentin Grobauer. Lettország: Andzejs Lebedevs, Kast Poudzuks. Finnország: Tero Aarnio, Jesse Mustonen Magyarország: Tartalék: Stanislav Melnyshuk (ukrán)