A FIFA elnöke bocsánatot kért Angliától és Mexikótól

Bocsánatot kért Anglia és Mexikó labdarúgó szövetségeitől a Nemzetközi Lbdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke a vasárnapi mérkőzéseken történt hibás játékvezetői döntések miatt. Ezt maga Sepp Blatter jelentette be kedden.

A FIFA elnöke közölte azt is, hogy a szövetség júliusban megvizsgálja annak lehetőségét, hogy bevezetik a gólvonal technológiát.

“Az eddig tapasztaltak után nyilvánvalóan értelmetlen lenne, ha nem foglalkoznánk újra a technológiai kérdéssel” – közölte Sepp Blatter. A FIFA elnöke elmondta, hogy a július közepén, Cardiff városában tartandó ülésen fognak foglakozni a játékvezetőknek adandó technológiai segítséggel.

Blatter ugyanakkor kijelentette, hogy csakis a gólvonal technológia lehetséges bevezetését vitatják meg. A videofelvételes módszer, amelyekkel például a les gyanús helyzeteket lehetne ellenőrizni, nem lesz napirenden.

A FIFA elnöke erről azután beszélt, hogy a FIFA szóvivője kérdések özönét kapta a hétfői sajtótájékoztatón az egy nappal korábban történt hibás játékvezetői döntésekkel, valamint a videobíró bevezetésével kapcsolatban. A szóvivő azonban válaszolni már nem volt hajlandó a kérdésekre.

A vasárnap rendezett Anglia-Németország mérkőzésen az angol Frank Lampard gólját nem adták meg, mert a bírók nem látták, hogy a felső lécről lecsapódó labda átlépte a gólvonalat, mielőtt kipattant a kapuból. Az Argentína-Mexikó mérkőzésen pedig a bíró megadta Carlos Tevez lesgólját. Mindkét esetben a lassításokon egyértelműen lehetett látni, hogy hibás döntések születtek.

Sepp Blatter elmondta, hogy még hétfőn felhívta az angol és a mexikói labdarúgó-szövetséget, és bocsánatot kért a hibás döntések miatt.

– Független Hírügynökség –