A Fidesz 12 pontja – Választás 2010

A Fidesz 12 pontja – Választás 2010
Választás 2010. 12 pontba foglalt választási etikai kódexet tett közzé a Fidesz debreceni csoportja. E szerint többek között tartózkodnak a mások személyét sértő megnyivánulásoktól és minden propagandaanyagukon feltüntetik nevüket.

– Minden kampányt egy etikai kódex-szel indítunk, mert a törvényben foglaltak betartása mellett az íratlan normákat is fontosnak tarjuk; ezek szerint kívánunk eljárni. Kérünk minden debreceni szervezetet, mely részt vesz a jelöltállításban, hogy csatlakozzon ezen kódexhez, vagy legalábbis tartsa be: ha így tesznek, akkor az idei kampány és választás a demokrácia ünnepe lesz – mondta el Halász János országgyűlési képviselő a szerdai sajtótájékoztatón. Hozzátette: már mostanáig, az ajánlószelvények gyűjtése alatt is sok jogsértő cselekedet történt (postaládafeltörések, inetrenet árusított cédulák), ami azt mutatja, másoknak nem fontos az etika.

– Az elmúlt 20 évben más párt nemigen fogalmazott meg hasonló normákat – mondta Pósán László. – Nem csak a gazdaság vagy egészségügy terén, de morálisan is szükséges a változás – hangsúlyozta. A helyi anomáliák kapcsán elmondta, hogy a Böszörményi úton egy fiatalember Pósán László fiaként bemutatkozva gyűjti az ajánlószelvényeket. (A politikusnak egy kiskorú lánya van.)