A Fidelitas adományokat gyűjt a kárpátaljaiaknak

Akt.:
Debrecen – A Fidelitas városi szervezete is csatlakozott a Fogjunk össze Kárpátaljáért! címmel egy hónapja elindított országos adománygyűjtési akcióhoz – jelentette be Papp Viktor városi elnök csütörtöki tájékoztatójukon.

Kiss Norbert alelnök emlékeztetett arra, hogy nem elég a sorozástól való állandó félelmük az ottani magyaroknak, az ország keleti részén vívott harcok miatt az alapvető árucikkekből is hiány van, ráadásul folyamatosan emelkednek az élelmiszerárak. Ugyanakkor az egekbe szöktek a közművek díjai, a fizetések pedig olyan alacsonyak, hogy a családoknak sokszor dönteniük kell, esznek vagy fizetik azokat. Ebben a helyzetben minden segítség jól jön az ottaniaknak, s ennek talán legegyszerűbb formája az online gyűjtés, amihez a Fidelitas létrehozott két weboldalt, karpataljaert.hu, illetve karpataljaert.fidelitas.hu címmel. Ezekre bankkártyás vagy átutalásos formában lehet pénzt eljuttatni 500 forinttól 10 ezer forintig terjedően. A pénzadományokat a Verecke Alapítványon keresztül a kárpátaljai magyar fiatalok iskolai étkeztetésére fogják fordítani. Emellett tartós élelmiszert és ruhákat is gyűjtenek a rászorulóknak a debreceni irodában.

Papp Viktor elmondta még, hogy a debreceni önkormányzat 25 millió forintot, a Fidesz-frakció pedig 500 ezert forintot ajánlott három kárpátaljai település megsegítésére.

HBN-ÉP​