A fiatalok Belgrádban úsztak, a bajnokok Kínába készülnek

Gergő és Petra
Gergő és Petra - © Fotó: Debreceni Búvárklub
Debrecen – Mozgalmas napokat élnek a Debreceni Búvárklub válogatott uszonyosúszói.


Szűcs Rebeka és Szabó Anita döntős helyezéseket szerzett a Belgrád városában megrendezett Junior Uszonyosúszó Európa-bajnokságon, ahol a nagyon fiatal átlagéletkorú magyar válogatott 2 ezüstéremmel, sikerrel zárta a kontinensviadalt. Mindkét debreceni hölgy tagja volt az 5. és 7. helyezést szerzett nemzeti váltónak, valamint Szabó Anita a 3 évvel idősebbek között is bravúros 4. és 5. helyezést szerzett az egyéni versenyszámok során.

Edzőjük, a válogatott mellett is tréneri feladatokat ellátó Kókai Dávid elégedetten értékelte a szereplést:

Az előzetesen kitűzött döntős helyeket szépen hozták a lányok, de talán ennél is fontosabb, hogy a jövőre nézve nagyon hasznos tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, és egyéni csúcsokat is úsztak. Rebeka egy számára nehezen alakuló évet is sikerrel tudott zárni, Anita pedig a saját mezőnyének magasan legfiatalabb tagjaként tette le a névjegyét, az 50 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében például mindössze 3 századmásodperccel maradt el Senánszky Petra országos csúcsától, úgy, hogy még jövőre is lesz lehetősége megdönteni azt.

Szűcs Rebeka és Szabó Anita, edzőjükkel | Fotó: Debreceni Búvárklub Szűcs Rebeka és Szabó Anita, edzőjükkel | Fotó: Debreceni Búvárklub ©

A felnőttek is a célegyenesbe értek, hiszen kevesebb, mint egy hét múlva indulnak a kínai Yantai városában megrendezésre kerülő Felnőtt Uszonyosúszó Világbajnokságra. A debreceni színeket Senánszky Petra és Kosina Gergő képviselik, akik már ezekben a napokban is a kínai időzónához alkalmazkodva készülnek.

A háromszoros világ-, és Európa-bajnok Petra már izgatottan várja a kezdést: „Jól sikerült a felkészülés, az edzésidők alapján reálisnak tűnik, hogy az érvényben lévő világcsúcsaimon belül ússzak, remélem ez elég lesz az aranyéremhez is.

A szintén világ-, és Európa-bajnok Kosina Gergő ezúttal más versenyszámban is kipróbálja magát: „Ezúttal az 50 méteres búvárúszásban is vízbe ugrok, ez az egyik kedvenc versenyszámom, remélem sikerül javítanom az országos csúcsomon. Az érettségi és a felvételi után is sikerült egészen jó formába kerülnöm, bár jelenleg mindketten küzdünk kicsit a megváltozott napirend okozta fáradtsággal, de ez minden bizonnyal a verseny kezdetéig elmúlik majd.

– Erdélyi Gabriella –