A fiatal vállalkozók kezében a jövő

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Getty Images
Debrecen – Debrecen jövőjének kulcsa, hogy sikeresek-e a vállalkozások.

Vége annak a korszaknak, amikor a fejlesztéspolitika középpontjában a városszépítés, parkosítás vagy épületfelújítás áll. A 2014–20–as Európai Uniós költségvetési időszakkal együtt elkezdődött egy olyan időszak, amikor a gazdasági előrelépésre kell koncentrálni – mondta Papp László, gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármester a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) csütörtöki debreceni rendezvényén.

Az életképes, jól kidolgozott terveinek köszönhetően a cívisváros kapta a legnagyobb, 41 milliárd forintos támogatási keretet a megyei jogú városok között, a Településfejlesztési Operatív Programban a következő hét évre. – A város jövőjének kulcsa, hogy sikeresek-e a vállalkozások – zárta.

Ha vállalkozás útjára léptek felelőssé váltok az alkalmazottaitokért, a családotokért és a szűkebb értelemben vett társadalomért is – erősített az alpolgármester mondandóját Gál Andrea FIVOSZ projektvezetője. A Vállalkozz Itthon programra közel kétezer fiatal jelentkezett Észak-Alföld három megyéjéből. A száz órás vállalkozásfejlesztési képzést 720–an kezdhették el, üzleti tervet pedig 481–en nyújtottak be – számolt be Gál Andrea.

HBN