A férfiak is sikerrel rajtoltak Nyíregyházán

A bujtosi csarnokban lépett pályára férfi együttesünk, mégpedig az ellen a Ciprus ellen, amely két éve borsot tört a mieink orra alá, hiszen akkor a szigetországiak nyertek.

Lokodiék kezdtek jobban, de nem tudtak meglépni ellenfelüktől, mert azok jó tartották magukat, így szünetre csak egy gólos volt a magyar előny.

Szünet utáni lehalászás

A második félidőben egy jó tíz percet produkáltak Halászék, amivel megnyugtatóvá dagadt az előny. Mivel finoman fogalmazva nem sziporkáztak a mieink, a ciprusiak nem hagyták magukat és pár jó periódussal igyekeztek szűkíteni a hátrányukat.

Szerencsére ebből csak annyira futotta, hogy a végeredmény nem lett nagy különbségű, ám az eredményt tekintve megnyugtató lett a sikerünk. A ciprusiak időnként hevesen reklamáltak és akpusa Mina, valamint Agrypov is piros lapot kapott az egyébként férfias küzdelemben.

Ami a folytatást illeti, női válogatottunk kedden mutatkozik be a bujtosi csarnokban, mégpedig a japánok ellen. A férfiak Tiszavasváriban, az Egyesült Arab Emirátusok ellen szerezhetik meg második győzelmüket.

Magyarország–Ciprus 28–22 (15–12)

Bujtosi csarnok, 250 néző, v: Mescsuk, Rohskov (ukránok)

Magyarország: Szabó– Miss 5/2, Szöllősi 2, Juhász K. 2. Sándor, Lokodi 4, Juhász Z. 1. Csere: Tóth (kapus), Simon 2, Halász 7/1, Varsadin 1, Kiss 3, Pordán 1. Szövetségi edző: Rosta István. Ciprus: Mina –Tsivikos 4/1, Agrypon 3/1, Theodorov, Demosthenous 4, Papakyprianov 4, Nikforov 1. Csere: Nungovitch (kapus), Stylianov 2, Sophocleous, Costa 1, Antoniades 3/1, Ioannov. Szövetségi edző: Fengara Popi . Kiállítások: 6, illetve 16 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 5/3.

Mesterszemmel:

 

Rosta István: – Túl vagyunk az első mérkőzésen, mégpedig ami a legfontosabb, győzelemmel. Úgy vélem ettől még jobban fogunk játszani.

Fengara Popi:

További hírek a főiskolai kézilabda vébéről

– Sajnos mi rosszul, a magyarok jól játszottak. Készülnünk kell a következő találkozóra, remélem azon eredményesek leszünk.