A férfi, aki szenvedélyesen gyűjti a mekis dobozokat

Akt.:
A férfi, aki szenvedélyesen gyűjti a mekis dobozokat
© Forrás: metro.co.uk
Ezidáig 300 dobozt gyűjtött össze a világ különböző pontjairól, de ennél is többet szeretne.

A klímakutatóként dolgozó 26 éves Serge Zakának különös álma van: szeretné, ha az övé lenne a világ legnagyobb McDonald’s dobozos gyűjteménye, amelyet a világ különböző pontjairól gyűjtöget. Munkája során számos országba eljutott, viszont amikor új helyre érkezik, mindig beiktat egy McDonald’s túrát is, hogy gyarapítsa gyűjteményét.


ad_207519484
Forrás: metro.co.uk


A fiatal férfinak eddig több mint 300 dobozból áll a kollekciója, amit pedig érdekesnek tart, hogy az étteremlánc minden országban lévő doboza és étele egyedi, az ízvilágba pedig igyekeznek belecsempészni a helyi tradíciókat. – Franciaországban és Svájcban például helyi sajtokkal készítették a hamburgereket, Indiában pedig, mivel a tehén szent állat, csirkehússal készítették az ételt és vegetáriánus burgereket is kínálnak – magyarázta.


ad_207519493
Forrás: metro.co.uk


Az étteremláncnak jelenleg 119 országban van étterme, Serge pedig azt reméli, hogy az övé lehet a világ legnagyobb gyűjteménye. Viszont nem minden esetben fogyasztja el a dobozok tartalmát, többször előfordult, hogy csak a doboz miatt vásárolta meg az ételt, de ettől függetlenül szívesen beszél az étterem menedzsereivel a dobozgyűjtésről. A fiatalember egyébként a limitált kiadású dobozokat is igyekszik begyűjteni, a kollekció ötödét olyan dobozok alkotják, amelyek csak ideiglenesen voltak forgalomban. Az álma pedig az, hogy a McDonald’s egyszer majd kiállítsa az ő személyes gyűjteményét.

(Metro)