A felvidéki labdarúgó válogatott a karintiai szlovén csapattal játssza első mérkőzését a FUEN Európa Bajnokságán

Pozsony – A karintiai szlovén csapattal játssza első mérkőzését a felvidéki magyar labdarúgó-válogatott az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) Európa-bajnokságán, a június második felében kezdődő Europeada 2016-on – tájékoztatta az MTI-t Varga Péter a Felvidéki Labdarúgó Egyesület (FLE) elnöke szerdán.

A négy évente megrendezésre kerülő Europeadára, az Európai Unió (EU) nem államalkotó nemzetiségeinek válogatottjait felvonultató Eb-re már harmadik alkalommal kerül sor. A megmérettetésen, amelynek az idén Dél-Tirol ad otthont, 24 férfi és 6 női válogatott vesz részt, meghívásos alapon.

A felvidéki magyar csapat a C csoportban a németországi szorbokkal, a karintiai szlovénekkel és a dániai németekkel együtt szerepel, első találkozóját a szlovénekkel játssza június 19-én.

“A saját képességeinket nézve minimális elvárás, hogy a csoportból jussunk tovább, de a cél az, hogy bekerüljünk az elődöntőbe” – vélekedett esélyeikről Varga Péter, az FLE elnöke. A FUEN mindkét korábbi Európa-bajnokságát a mostani vendéglátó, a dél-tiroli német csapat nyerte.

A felvidéki labdarúgó-válogatott létrehozása mintegy hároméves múltra tekint vissza, mivel akkor jött létre a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság (FLB), amelyben Dél-Szlovákia főként magyarok lakta régióinak mintegy negyven együttese vesz részt. A válogatott jogi háttérszervezetét, az FLE-t tavaly februárban vette fel teljes jogú tagjának a Független Labdarúgó Szövetségek Konföderációja (ConIFA).

– MTI –

Címkék: ,