A felújított közösségi házban köszöntötték a tépei időseket

A felújított közösségi házban köszöntötték a tépei időseket
© Fotó: Nyírő Gizella
Tépe – Idén második alkalommal köszöntötte az önkormányzat az idősek hónapja alkalmából a település idős lakóit.

Az ízlésesen felújított közösségi házban mintegy 120 idős ember tett eleget a meghívásnak. Először rövid kulturális műsor, szavalatok és néptánc köszöntötte a megjelenteket. Üde színfoltja volt az ünnepségnek Tálas Ágnes háziorvos szereplése, aki az időskorra jellemző betegségekre hívta fel a figyelmet, majd kedvenc versét, Petőfi Sándor Szeptember végén című költeményét adta elő. Balogh András polgármester köszöntőjében külön megemlékezett az idén 60 éves házassági évfordulóját ünneplő Farkas Sándorról és Kótai Irénről, valamint az aranylakodalmas Kiss Gyula-Tóth Magdolna, Kótai Antal-Nagy Róza és Szőllősi László-Sámi Irén házaspárról, akiknek ajándékkosarat nyújtott át a településvezető.


Fotó: Nyírő Gizella Fotó: Nyírő Gizella ©

Balogh András beszédében áttekintette az elmúlt év történéseit, rendezvényeit, melyekben a nyugdíjasok cselekvően részt vettek. Mint fogalmazott, örömmel veszik a szépkorúaktól kapott támogatást, amelyre a jövőben is számít.
A megvendégelés során asztalra került ebéd minden alapanyaga tépei volt: a mezőgazdasági start munkaprogram keretében tenyésztett sertés, a csigatészta, de a csemege uborka és almapaprika is.
A jó hangulatról Szabó Lajos nótaénekes gondoskodott, élő zenekari kísérettel.

HBN–NYG
hirdetés