Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.15. 12:56

Tiszasvári ünnepi programok

<p>Tiszavasvári - Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére egész napot betöltő programmal várja a Tiszavasvári Önkormányzat és a Találkozások Háza az ünneplő polgárokat.</p>

Március 15-én, szombaton 9.45 órától a Városi Fúvószenekar térzenéjével veszi kezdetét a megemlékezés Vasvári Pál szobránál. Rozgonyi Attila polgármester köszöntő beszédét követően a Talán Teátrum előadásában két produkció emeli az ünnep hangulatát. A szabad téren a Magyar rege című nemzeti folk-rock előadás, majd a Görög Katolikus templomban a Kereszt király című nemzeti passio kerül bemutatásra.

A délutáni programok helyszínéül már a Találkozások Háza szolgál, amely ideiglenesen toborzó irodává alakul e napra. 12.00-17.00 óra között ugyanis a Magyar Honvédség Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokságának Toborzó és Érdekvédelmi Irodája végez toborzást a Magyar Honvédség szerződéses katona állományába. Mindemellett kézifegyver bemutató és a honvédség életéről szóló folyamatos filmvetítés gazdagítja a nem mindennapi programot. 17.00 órától a Hídember című film vetítése zárja a napot.
A rendezvények díjtalanul megtekinthetőek.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!