A feldarabolt téglási örömlány rejtélye

A feldarabolt téglási örömlány rejtélye
Fej és alkarok nélküli, derékban kettévágott női hullára bukkantak egy lezárt téglási temetőnél 1992 őszén. A torzó egy 30 éves prostituálté, akit úgy daraboltak fel, ahogy a sertéseket szokás. Azóta sincs meg a tettes.

Öt úgynevezett döglött, azaz felderítetlen emberölési ügy aktáit vették elő a páncélszekrényből nemrég az országos rendőrfőkapitány utasítására Hajdú-Biharban.

A legrégebbi bűneset tizennyolc, a legutóbbi nyolc éve történt. Azt remélik, hogy a technológiai fejlődés új nyomot fed fel, amin elindulhatnak, netán a különféle személyi érdekek a büntetőeljárásnak kedvező irányban változtak az elmúlt időszakban.

„Nagy adósság”

A téglási Nagy Imréné Csiki Éva meggyilkolása az utóbbi húsz esztendő leghorrorisztikusabb és legrejtélyesebb bűnesetei közé tartozik. „Nagy adósság”, ahogy a tapasztalt nyomozók fogalmaznak.

A 30 éves nő a 4-es főút örömlányainak népes táborát erősítette, züllött életét élt, sokat ivott, minden gátlás nélkül ismerkedett. 1992. szeptember 11-én bukkantak rá – pontosabban fej, alkarok és lábak nélküli torzójára – kertészeti munkát végzők egy lezárt téglási temetőnél.

Kovács László alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője lapunknak elmondta: november vége felé, 600 méterre attól a helytől találtak egy koponyát a Téglás és Bököny közötti út menti árokban, ami valószínűleg a nőé volt. Viszont azt sem tudni, hogyan ölték meg: a komolyabb anatómiai ismeretekkel rendelkező tettes a darabolás közben folyamatosan mosta a csonkokat, a testben szinte nem maradt vér, illetve a megtalált részeken nincs nyoma halálos sérüléssel járó behatásnak.

 

A nő szeptember 7-én délben azzal hagyta el nagynénje téglási lakását, hogy Debrecenbe utazik vonattal, ám az állomáson már senki sem látta, egyszerűen nyoma veszett. Dicsekedett ugyan azzal, hogy talált egy férfit Debrecenben, aki olaszországi munkával kecsegtette, de ennek a „pasasnak” nem találták nyomát.

Stricije nem volt. Korábban egy betöréses lopássorozatba is belekeveredett, s terhelő vallomást tett a tettestársaira. Felvetődött, hogy bosszúból ölhették meg, de annak idején ezt a szálat is részletekbe menően tisztázták a rendőrök. Se akkor, se azóta nem tűnt fel Magyarországon olyan bűnöző, aki örömlányokat darabolt volna fel.
A rendőrség félmillió forintos nyomravezetői jutalma jelenleg is érvényes.

Ratalics László

 

  • Önbíráskodó nők és férfiak Püspökladányban
  • Segíteni akart de megfulladt