A fekvőbetegek is voksolhatnak a Klinikán

Akt.:
A fekvőbetegek is voksolhatnak a Klinikán
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában még érvényben van a részleges látogatási tilalom. Szavazni azonban az intézmény egész területén kezelt és a lezárt osztályokon gyógyuló betegek is tudnak vasárnap.

Ahogy a Klinikai Központ egész területén, úgy a korlátozás miatt érintett osztályokon – a transzplantációs, az onkohaematológiai, a szülészeti és valamennyi intenzív osztályon, valamint a Gyermekgyógyászati Klinikán – is mozgóurnákat vehetnek igénybe azok, akik szeretnének helyben szavazni az április 8-i országgyűlési választásokon. A Klinikai Központ elnöke a mozgóurnás szavazással kapcsolatos teendőkről a mai napon a klinikák igazgatóit és főnővéreit tájékoztatta.

A voksolás lebonyolításában közreműködők számára a szükséges kézfertőtlenítést, az orr-és szájmaszkot, valamint az intenzív osztályon a védőköpenyt, illetve a védőcipőt a Klinikai Központ biztosítja.

Mozgóurnát a Nemzeti Választási Iroda honlapján elérhető kérelem benyújtásával lehet igényelni online, vagy papíralapon személyesen a szavazatszámláló bizottságtól vasárnap 15.00 óráig. Azon betegek, akik nem debreceni állandó lakosok, először át kell, hogy kérjék magukat Debrecenbe, mint szavazókörbe. Ezt követően kérhetnek mozgóurnás szavazási lehetőséget. Ez vonatkozik a más szavazó körbe tartozó debreceni lakosokra is, nekik is előbb átjelentkezést kell kérniük. Aki a Klinikai Központ szerinti szavazókörbe tartozik, annak csak mozgóurnát kell kérnie.

– Debreceni Egyetem –


Budapest - A tűzoltóság, a rendőrség és a honvédség személyi állományának is biztosítják a részvétel lehetőségét az áprilisi országgyűlési választáson. A katasztrófavédelem a teljes állománynak biztosítja a részvétel lehetőségét az országgyűlési választáson - tájékoztatta az Országos Katasztrófav...

Budapest - Szombaton és vasárnap is nyitva lesznek a kormányablakok és az okmányirodák, a pénteki nyitvatartást pedig meghosszabbították, hogy az országgyűlési választással összefüggésben segítsék a személyazonosságot igazoló okmányok megújítását, kiváltását, cseréjét és pótlását; mindhárom nap regg...