A fehérvári kosarasok jönnek Debrecenbe

A fehérvári kosarasok jönnek Debrecenbe
Debrecen – Sajnos már nem a nagy Albacomp, „csak” a másik helyi csapat, az NB I/B-s Fehérvár KC vendégeskedik az Oláh Gábor utcában.

A Fejér megyei együttes és a DEKE II. szombaton 18 órakor a bajnokság 17-24. helyért zajló alsóházi rájátszásában esik egymásnak. A hazaiaknál nem mindenki hadra fogható, ezért is várható kiélezett összecsapás. A debreceniek az esélyesebbek, ám a lényeg majd a pályán dől el.

Ráthonyi Tamás edző beszámolt róla, hogy Kaluha Csaba rehabilitációja még tart, ő szombaton biztosan nem lép pályára. Kovács Imre betegség miatt gyakorlatilag nem is edzett a héten, de mások is hagytak ki jó néhány gyakorlást iskolai vagy munkahelyi elfoglaltságuk miatt (Ambrusz és Vas).

A vendégeknél idegenben valószínűleg nem fog játszani az Albában is sokszor bevetett, tehetséges 21 éves center, Keller Ákos, ám ha ő is a fedélzeten lesz, még nehezebb feladat vár a DEKE játékosaira. A látogatók nagyon erősek tripla-dobásban, amit az elmúlt két találkozójukon bizonyítottak. Ráadásul éppen ebben a műfajban (is) van mit javulnia a hajdúságiaknak. A DEKE II. erénye azonban, hogy több jól képzett, úgynevezett „játszó” embere van, és ha nincs rossz passzban, akkor képes a nagyon kemény, egyúttal hatékony védekezésre. Az indulásokból és a betörésekből pedig sok kosarat várhatunk.
Mindehhez kapcsolódó téma, hogy a debreceni gárda edzéseit vezető szakember nem rejtette véka alá azon véleményét, miszerint a jelenleg a legmagasabb szinten játszó helyi, férfi kosárcsapat szerinte több figyelmet érdemelne – minden szempontból. Úgy véli, hogy nem igazán tiszta a jövő a srácok és akár az edzők előtt sem, ami bizony így, a játékosok igazolása előtti időszakban nem túl szerencsés dolog.

Ezt követően a PEKOSI-Hegyvidékhez megy a DEKE II. május 2-án, aztán 7-én Sárvárra, tehát legközelebb itthon csak május 14-én játszanak Pék Dávidék, amikor a legutóbb őket szűken legyőző Budafokot fogadják. Az a hazai meccs is 18 órakor lesz.

KSZ

Címkék: , ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek