A fehérorosz vagy az albán bajnok ellen

A fehérorosz vagy az albán bajnok ellen
A fehérorosz vagy az albán bajnok ellen - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Ugyan még le sem játszotta a DVSC-TEVA csapata a Cliftonville elleni második párharcát, máris kisorsolták, kivel lerülhet össze a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a Loki továbbjutása esetén.

Az Európai Labdarúgó Szövetség svájci központjában, Nyonban megtartott sorsoláson kiderült, amennyiben sikerrel jár a Debrecen a kedden 20.30-kor kezdődő meccsén az észak-írekkel szemben a Nagyerdei Stadionban, akkor soron következő ellenfele az FC BATE Borisov, vagy a KS Skënderbeu csapata lesz. A fehérorosz és az albán bajnok a Lokihoz hasonlóan 0–0-s döntetlent játszott az első összecsapás alkalmával.

A tervek szerint az első mérkőzést július 29-én vagy 30-án rendeznék Debrecenben, a visszavágót augusztus 5-én vagy 6-án játszanák idegenben.

A DVSC 2012-ben találkozott már mindkét egylettel: akkor a BL-selejtezőkörének 2. fordulójában 3–1-es összesítéssel a cívisvárosiak túljutottak a Skënderbeun, majd a 3. körben következett a BATE. A Loki egy idegenbeli döntetlen után Nyíregyházán két góllal kapott ki a Borisovtól.