A Fehér Ház elítélte a kabuli terrorakciót, az amerikai külügy segítséget ígért

Washington – A Fehér Ház nyilatkozatban ítélte el szombaton a kabuli terrorakciót, az amerikai külügyminisztérium pedig segítséget ígért az afgán kormánynak.

Nyilatkozatában a Fehér Ház “gyűlöletes” támadásnak nevezte a kabuli öngyilkos merényletet, és hangsúlyozza: “annál inkább megvetésre méltó, mert békés tüntetőket vett célba”.

“Változatlanul elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy együtt dolgozzunk az afgán biztonsági erőkkel és a térség országaival annak érdekében, hogy szembeszállhassunk az Afganisztán biztonságát, stabilitását és felvirágzását fenyegető erőkkel” – olvasható a Fehér Ház közleményében.

Közleményt adott ki az amerikai külügyminisztérium is.

“Nem ezek a mostani vérfürdőért felelős gyilkosok jelentik Afganisztán jövőjét, és nem is győzedelmeskednek majd. Az ilyen támadások csak tovább erősítik eltökéltségünket, hogy folytassuk küldetésünket Afganisztánban, és fokozzuk az ottani emberek és kormányzat támogatását” – olvasható a közleményben John Kirby szóvivő aláírásával.

A külügyminisztérium egyúttal felajánlotta Asraf Gáni afgán elnöknek, hogy segítséget nyújt a robbantásos merényletet feltáró nyomozásban.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés