A fedél nélküliekre emlékeztet

A fedél nélküliekre emlékeztet
© Fotó: Matey István
Debrecen – Ezentúl a Debrecenben hajléktalanként meghaltakért is szól majd harang.

Harangot öntetett a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség egyik gyülekezeti tagja – a reformáció 500. évfordulója alkalmából – azért, hogy a jövőben a hajlék nélkül élők halálára is harangszó emlékeztessen. A Gombos Miklós harangöntő mester műhelyében készített 12 kilós öntvényt a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Péterfia utcai Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjének udvarán helyezték el.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

– Olyan ez a hajlék, mint az Atya kitárt karja. Sokakat vár. Hidegben és melegben, számkivettetésben és lesüllyedésben, sír felé készülődve, meg feltámadásra hangolódva – jelentette ki a harang hétfői felszentelésekor dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Vad Zsigmond, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség esperes-lelkipásztora az ünnepségen arra emlékeztetett, hogy a harangszó egyszerre hívás, figyelmeztetés, védelem és védekezés.

A Péterfia utcai hajléktalanszállón az év nagy részében 50 főt, a téli időszakban éjszakánként 28 rászorulót tudnak elhelyezni.

HBN-OCs