A Faraktáron várják a véradókat csütörtök délelőtt

A Faraktáron várják a véradókat csütörtök délelőtt
© Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – Minden véradás fontos, különösen nyáron, hiszen ez mindig nehéz időszak a véradásszervezésben. Július 7-én a debreceni Vasutas Művelődési Házban várják a donorokat a Magyar Vöröskereszt Debrecen területének munkatársai és a művelődésszervezők.

A nyári utak és a pihenés miatt kevesebb donor tartózkodik Debrecenben és megyénkben, ám nyaralóhelyükön is vért adhatnak a segítő szándékú emberek – erre emlékeztetnek a vöröskeresztes véradásszervezők. Az itthon lévőket, a Debrecenben és a környékén nyaralókat pedig szeretettel kérik, hogy ne halogassák a véradást, mert fontos a készletek szinten tartása nyáron is.

A csütörtök délelőtti vásár ezért véradással egészül ki a Vasutas Egyetértés Művelődési Központban (Debrecen, Faraktár u. 37.). Július 7-én 8.30 és 11.30 között a környéken lakókat és minden egészséges, segítő szándékú embert várnak a véradásszervezők, akik egy donort sem engednek el apró ajándék nélkül. Kérik azonban véradásra jelentkezőket, a hőség miatt különösen ügyeljenek arra, hogy a napszaknak megfelelően étkezzenek és fogyasszanak sok folyadékot a donáció előtt és után.
S mint minden alkalommal emlékeztetik őket arra is, hogy hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcím- és TAJ-kártyájukat.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –