A fantasztikus siker után egy „racionális” meccs

Fejet hajtottak a siófokiak a debreceniek előtt
Fejet hajtottak a siófokiak a debreceniek előtt - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen . A lehető legnehezebb ellenfél, a Győri Audi ETO KC vár a Lokira a Magyar Kupában.

A Siófok elleni győzelem hosszú évekig emlékezetes marad a drukkerek számára, hiszen az idegőrlő mérkőzés legvégén, idő túli büntetővel nyerte meg 31–30-ra a nagyon fontos bajnokit a Loki. A meccs hőse egyértelműen Kudor Kitti volt, akinek nem remegett meg a keze a sorsdöntő pillanatban.

Tudta, mit csinál

– A második félidő derekán volt egy időkérés, amikor Józsi bá (Varga József, a Loki vezetőedzője – a szerk.) azt mondta, a következő hetest nekem kell lőnöm, így nem volt kérdés, hogy elvállalnom az időn túli büntetőt. Közvetlenül a lefújás előtt is volt egy időkérésünk, ekkor azt beszéltük, az akkori állás, a döntetlen is óriási eredmény, de azért tudtuk, az igazi bravúr egy győzelem lenne. Sok időm nem volt gondolkodni a büntető előtt, azt tudtuk, ha megmozgatjuk Pastrovicsot, akkor a lábai között el lehet dobni a labdát, így ezt a lehetőséget választottam. Amikor a labda a hálóba ért, nagy megkönnyebbülést és felhőtlen boldogságot éreztem! Úgy érzem, ezzel a lehetőséggel a sors visszaadta azt, amit például az Érd és a Vác ellen elvett tőlünk! – emlékezett vissza a bajnoki találkozó legfontosabb momentumára a csapatkapitány.

Kudor Kitti osztotta azt a véleményt, miszerint ez a siker a szezon egyik legemlékezetesebb diadala volt eddig. – Természetesen nem szabad elfelejteni például az Érd hazai legyőzését, vagy az MTK felett aratott magabiztos diadalt sem, ám a remek játékosokból álló Siófok elleni bravúr valóban nagyon különleges. Azért szép ez a győzelem, mert egy pillanatig sem adtuk fel, többször is felálltunk a padlóról, s végül nyertünk! Úgy érzem, most érett össze igazán a gárda, s valóban csapatként küzdöttünk egymásért – fogalmazott a DVSC kiválósága, aki elárulta, már régóta megy a matekozás az öltözőben, s ezután a siker után úgy tűnik, már csak egy győzelem kell ahhoz, hogy bejusson a legjobb nyolc közé a Debrecen.

Győrben kupáznak

A bajnoki menetelést a Magyar Kupa negyeddöntője szakítja meg, a DVSC-TVP-Aquaticum a Győr vendégeként lép pályára kedden 18 órától – a továbbjutás sorsa egy meccsen dől el. – Racionálisak vagyunk, tudjuk, hatalmas csodának kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy mi jussunk a legjobb négy közé. Azt szeretnénk elérni a Bajnokok Ligája-címvédő otthonában, hogy játszunk egy jót. A legutóbbi győri meccsen 20 percig partiban voltuk velük, most szeretnénk ezt az időt kitolni addig, amíg lehet. További célunk, hogy gyakoroljuk azokat a figurákat, amiket majd a Mosonmagyaróvár ellen be tudunk vetni a következő bajnokin.

HBN-BN


Ez férfimunka volt, csajok!
Debrecen – A szezon eddigi egyik legnagyobb diadalát aratták a debreceniek a Siófok ellen pénteken este.


HAON-ÉLŐ – DVSC-TVP-Aquaticum vs. Siófok 31-30 (15-17)
Debrecen – A női kézilabda NB I alapszakaszának 20. fordulójában pénteken 18 órától az Siófok együttesét fogadta a DVSC-TVP-Aquaticum csapata. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.