A Factum győzelemre játszik

A Factum győzelemre játszik
A múlt heti, soproni kudarc után a Falco ellen javítana a Factum Sport Debrecen.

Ismét pályára lép a Factum Sport Debrecen a férfi kosárlabda NB I A-s bajnokságban: csütörtökön 18 órától az Oláh Gábor utcában fogadja a Falco együttesét. A cívisvárosiak a vasárnapi, soproni súlyos veresége ellenére Ráthonyi Tamás vezetőedző bizakodó, ám Kevin Langford egészségi állapota még mindig nem tökéletes, mellette Boros Gábornak kifordult a bokája az egyik tréningen, Kádár Tamás pedig már második hete fájlalja a lábát, aminek az okát egyelőre nem tudni pontosan.

Nem lehet panasz

A szakvezető elmondta, főleg a védekezést csiszolgatták a srácokkal az edzéseken, mert valószínű, azon fog múlni sok minden. A csapat munkájára nem lehetett panasz, az viszont aggasztó, hogy Boros lehet nem vállalhatja a játékot a Falco ellen és Kádárra is nagy szükség lenne irányító poszton. Mint említettük, Langford sem tudott minden edzésen részt venni a héten, így azonban kérdéses mire lesz képes a palánk alatt igen erős szombathelyiek ellen, ha játszik egyáltalán.

Győzelemre törnek

A több rossz hír ellenére is pozitívan nézett Ráthonyi Tamás a meccs elé. Mint mondta, hazai pályán mindenképpen győzelemre tör együttesével, s nem foglalkozik azzal, hogy legutóbb Sopronban eléggé megsorozták gárdáját a hazaiak. Elég egyértelmű, hogy nem a Debrecen a csütörtöki derbi esélyese, ám készülnek rá, és komoly feladat elé szeretnénk állítani a Falcót, amely rutinos, jól ismert játékosai mellett remek fiatalokat is a keretében tudhat.

A mérkőzésre egységesen 600 Ft-ért látogathatnak ki a nézők. A bejáratnál évadra szóló bérletet is vásárolhatnak. Ez utóbbi a Factum Sport Debrecen minden alapszakaszi hazai bajnokijára és hazai Magyar Kupa mérkőzésére érvényes, és igen baráti, 6000 Ft-ba kerül.

Az U20-asok csütörtökön 15.15-től a TÁG-ban lépnek pályára. HBN-KSZ