A Facebookon is gyűjtik Lujó fotóit és történeteit

A Facebookon is gyűjtik Lujó fotóit és történeteit
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Miközben Jézus születésnek ünnepére készültünk, voltak, akik éppen akkor költöztek el a Földről, köztük Komáromi János, Lujó, mint arról már beszámoltunk.

Hogy mennyire népszerű volt a belvárossal összenőtt hajléktalan, azt mutatja az a temérdek rá emlékező írás és fotó, melyek a Karl Lujó elnevezésű közösségi oldalon találhatók. Az oldalt Nyíri László Ernő, ismertebb nevén Blöró hozta létre, miután az év elején pár hónapos kint tartózkodás után hazajött Londonból.

A Lyuhász Lyácint Bt. nevű zenei formáció ismert tagja lapunknak elmondta, még Angliából elkezdte szervezni barátja – aki egyébként velük is többször fellépett – temetését. Ám, ez nem egyszerű, de nem azért mert hajléktalan volt, hanem, mert Lujó élete végéig román állampolgár maradt, Érmihályfalván született. Bár többen is felajánlották segítségüket, végül az utca ismert alakja szociális temetést kap, és Blöró búcsúztatja, amit egyébként is gyakran végez. Erre várhatóan a hónap végén vagy február elején kerülhet sor, addig emlékezzünk rá a Facebookon.

HBN–ÉP


Meghalt Lujó, a debreceni utcák ikonja
Debrecen – A Hajdú-bihari Napló úgy tudja, hogy elhunyt a debreceni hajléktalanok egyik közismert alakja, Komáromi János, vagy ahogy sokan ismerték, Lujó.