A Facebook eddigi talán leghasznosabb újítása jön

Egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet használni az új funkciót
Egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet használni az új funkciót
USA – Sokszor óriási segítség egy közösségnek, ha gyorsan és egyszerűen tud adományokat gyűjteni.

Egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet használni a Facebook új funkcióját, de már alig várjuk, hogy az egész világon megjelenjen. Ez ugyanis a közösségi oldal eddigi talán leghasznosabb újítása: megjelent rajta az adománygyűjtés lehetősége – számolt be a hírről a hvg.hu.

Nagyon egyszerűen használható: csak meg kell adni, hogy milyen kategóriában és pontosan mire kellene a pénz, az adománygyűjtő oldalnak adni kell egy nevet, és nem árt pár fotót is csatolni, a szöveges leírás megadása után pedig létre is jön az adományozás lehetősége.

Hat kategóriában

Az adományozóknak csak ki kell választani vagy meg kell adni egy összeget, és egy érintéssel – ahogy azt a Messengerben is megszokhatták a kivételezett országok felhasználói – utalhatják is a pénzt. Megadható az is, hogy mennyi pénzre van szükség, így mindig látszik az adomány­gyűjtő oldalon, hogy mennyi pénz hiányzik a cél eléréséhez.

Természetesen nem lehet akármire gyűjteni, a Face­book e tekintetben szigorú, egyelőre csupán hat kategóriában lehet ilyen akciót kezdeményezni: természeti katasztrófák károsultjai, oktatással kapcsolatos adományok, orvosi segítség, kezelésre szoruló állatok megmentése, káresetek (többek között lakástűz, autóbaleset) kezelése, hozzájárulás temetési költségekhez és az elhunyt szeretteinek támogatása.

ÉKN


Két új funkció a Messengerben

Hasznos és érdekes újítás a Facebook Messengerben.