A DVTK-nál az előny, de nincs veszve semmi

DVTK Jegesmedvék vs. DHK: az elődöntő első meccsén
DVTK Jegesmedvék vs. DHK: az elődöntő első meccsén - © Fotó: Ádám János
Debrecen – Pénteken este máris egálra hozhatja az állást a DHK.

Elveszítette első MOL Liga-elődöntős meccsét szerdán a Debreceni Hoki Klub: Jevgenyij Muhin tanítványai 5–2-re kaptak ki a DVTK-tól. Pedig remekül kezdte a találkozót a DHK, az első harmad végén már 2–0-ra vezettek a cívisvárosiak. A végére azonban összekapta magát a címvédő, mely magabiztos, 5–2-es sikerével előnybe került az egyik fél négy győzelméig tartó párharcban.

A meccs 42. percében ráadásul Szavva Borogyin fejét eltalálta egy korong, a hálóőrt hordágyon vitték le, azonban szerencsére nem volt súlyos a sérülése, így az ápolás után máris visszaülhetett a kispadra.
Az összecsapás utáni nyilatkozatában Muhin-mester elmondta, szerinte több volt a mérkőzésben, ha a 2–0-s vezetésük után kihasználták volna emberelőnyös lehetőségüket, aligha alakult volna úgy a derbi, ahogy.

Pénteken máris javíthat a hajdú-bihari egylet, mely 18.30-tól ismét a Miskolci Jégcsarnokban vendégszerepel – egy biztos, oda kell tenniük magukat Berta Ákoséknak, ha saját otthonában akarják felülmúlni a jelenlegi talán legjobb magyar MOL Ligás formációt.

A másik elődöntő első meccsén 5–4-re verte a MAC a Fehérvárt.

HBN
hirdetés