A DVSE ott van a legjobb nyolc között

A DVSE ott van a legjobb nyolc között
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Csoportmásodikként jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe Varga Tamás csapata.

Nagykanizsán, a Magyar Kupa A jelű selejtezős csoportjában küzdött a hétvégén a DVSE. A házigazda, OB I/B-s kanizsai egylet mellett az OSC, a Vasas és a Tatabánya gárdája ellen mérkőztek meg a debreceniek.

Varga Tamás tanítványai egy könnyed, Tatabánya felett aratott 16–7-es sikerrel kezdtek. Már az első negyedben 4–2-es vezetésre tettek szert Kállay Márkék, akik a folytatásban csak tovább növelték előnyüket, és a papírformának megfelelően simán győztek a tatabányaik ellen.

Második ütközetén a tavalyi ezüstérmes OSC Újbuda csapatával mérkőzött meg a Debrecen, melyben ezúttal a fiatalok jutottak főszerephez. Az OSC nem bízott semmit a véletlenre, félidőben már 10–3-ra vezetett Vincze Balázs alakulata, mely 21–7-re múlta felül a cívisvárosiakat.

Megvan a továbbjutás

Már előzetesen az Újbudát kiáltották ki a csoport első pozíciójának várományosának, míg a másik továbbjutó helyre a DVSE és a Vasas pályázott, így sok múlott azon, ki nyeri az egymás elleni párharcot. Az összecsapás első fele egészen izgalmasan alakult, 6–4-re ment két negyed után a hajdú-bihari gárda, ám ezután rákapcsoltak Süvegesék, és 14–5-re hozták a sorsdöntő találkozót.

A Debrecen a Nagykanizsa elleni meccsén ismét főként a fiatalok kerültek előtérbe, akik szépen helytálltak, utolsó megmérettetésüket 17–11-re nyerték a hajdúságiak. A csoport zárásaként az OSC 19–9-re verte a Vasast, ezzel pedig eldőlt, hogy első helyen a Vincze-alakulat, míg a másodikon a DVSE jutott tovább.

HBN


A továbbjutók

Az A csoport végeredménye: 1. OSC 12 pont, 2. Debrecen 9 pont, 3. Vasas 6 pont, 4. Tatabánya 3 pont, 5. Nagykanizsa 0 pont

Továbbjutott: OSC, Debrecen

A legjobb nyolc közé jutott továbbá a Ferencváros, a Szeged, a Szolnok, a Kaposvár, az Eger és a Honvéd.​