A DVSE nem tett le az első négyről

Akt.:
Kemény munkába kezdtek a debreceni pólósok
Kemény munkába kezdtek a debreceni pólósok - © Fotó: DVSE
Debrecen – Varga Tamás szerint több van a csapatában, és reméli, ez ki is fog jönni.

Bő egy hónapja játszott utoljára bajnoki mérkőzést a DVSE: Varga Tamás tanítványai december 5-én, az UVSE felett aratott 8–7-es sikerükkel zárták le a tavalyi évet. Egy kis ünnepi pihenő után pedig hétfőn ismét belevetették magukat a munkába a Debrecen pólósai, akik az OB I. 10. fordulójában, január 30-án a KSI gárdáját fogadják majd.

Nehéz lesz

– Negyedikén elkezdtük a felkészülést, melyben egyelőre a szárazföldi edzések dominálnak, labdát még nem igen láttak a játékosok. Ez lesz jellemző a jövő héten is, majd csak után vágunk bele a taktika gyakorlásába. Ugyan a KSI elleni meccsel folytatódik számunkra a bajnokság, mégsem arra a derbire kell csúcsformába kerülnünk, hanem az az utáni hetekre, mikor is az OSC, a Fradi és a Honvéd vár majd ránk – mondta el Varga Tamás, a DVSE vezetőedzője.

Az élvonalbeli bajnokság B csoportjának alapszakaszából még öt kör van hátra, kilenc lejátszott összecsapása után a cívisvárosi gárda a tabella ötödik helyén áll 16 ponttal, épp, ahogy a negyedik Vasas – nagy csata várható a két egylet között a felsőházba kerülésért.

– A helyzetünk nem vészes, de persze állhatnánk jobban is. Szinte az összes találkozónkkal elégedett vagyok, az OSC ellen még bravúros 7–5-ös sikert is arattunk. Egyedül a Vasassal szembeni derbink, ami fájó, mert bár jól játszott a csapat, mégsem jött ki a lépés. Azon leszünk, hogy elérjük célunkat, és az első négy között végezzünk, de ehhez a kötelezőkön túl plusz pontokra is szükségünk lesz. Továbbra is hiszek a fiúkban, tudom, hogy többre képesek. Van pár játékos, aki maga is elismerte, még nem jött ki belőle a tudása legjava. Elbeszélgettem velük, tudják, hogy nagyobb koncentrációt várok tőlük – fogalmazott a Csuvi becenévre hallgató tréner, majd hozzátette, együttese jó állapotban van, de egy kicsivel több szerencse is elkélne nekik.

Bennük van a meglepetés

Ha már a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamással beszéltünk, természetesen megkérdeztük tőle, mit vár az egykori válogatott társa, Benedek Tibor vezette nemzeti együttestől a vasárnap kezdődő Európa-bajnokságon.

– Kicsit meglepett a keret összeállítása, de hiszek Tibiben, tudja, mit miért csinál. Kíváncsian várom, mire lesz képes a válogatott, úgy hiszem, a meglepetés is benne van a csapatban. Sokat számíthat, hogy a szakmai stáb tagjaként Gerendás György is ott lesz velük Belgrádban. Igen kiegyenlített a mezőny, bár a horvát, szerb, Montenegró, görög, orosz, magyar hatos kiemelkedik, közülük kerülhet ki a végső győztes is. Egész könnyű csoportba kerültünk, de az, hogy egy nehéz meccsel kezdünk épp Görögország ellen, nem biztos, hogy jó – vélekedett Varga, aki szerint az ő generációján nagyobb volt a nyomás, tőlük általában az arany volt az elvárás.

– Én egyszerűen mindig nyerni akartam, ahogyan a társaim is, az egész együttesünk mentalitása ilyen volt, ebben rejlett a sikerünk. Biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi keret is bizonyítani akar, szurkolok nekik!

HBN-SZADÓSporthírek


hirdetés