A DVSC játékosai termelték a legtöbb produktivitási pontot hétvégén

A DVSC játékosai termelték a legtöbb produktivitási pontot hétvégén
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Az első héten 231 pont íródott jóvá a klubnak, most csaknem a duplája – derül ki a Nemzeti Sport Online cikkéből.

A labdarúgó NB I 20. fordulójában a DVSC-nek termelték a legtöbb produktivitási pontot saját nevelésű játékosai. Mint a Nemzeti Sport Online írja, az első tavaszi NB I-es fordulóban a Puskás Akadémia szerezte a legtöbb produktivitási pontot (483), a másodikban pedig már a Lokinak termelték a legtöbb egységet az NB I-es, saját nevelésű labdarúgói (449 pontot). Ez elég nagy ugrás, az első tavaszi fordulóban megszerzett 231 pont közel duplája.

A cikk szerint a DVTK Szabó Bence és Tajti Mátyás szerepeltetésével 106 fiatal játékpercet ért el, míg a DVSC, a Honvéd és a Mezőkövesd 90-90 percnyi lehetőséget adott fiataljainak.

A produktivitás alapja egyébként a pályán eltöltött idő, amelyet a pontszámítási rendszer a mérkőzés szintje és a hazai játékos életkora alapján súlyoz. A rendszer lényegéről az MLSZ honlapján olvashatnak bővebben.

Az NB I. 20. fordulójának produktivitási pontjai:

  1. Debreceni VSC 449.9
  2. Puskás Akadémia 420.2
  3. Budapesti Honvéd 408.8
  4. Szombathelyi Haladás 256.4
  5. MTK Budapest 203.9

A pontszámítás itt követhető nyomon.


Debrecen - Egy nappal korábban, február 26-án lép pályára a Debrecen az Ajka ellen a Nagyerdei Stadionban - közölte a Loki hivatalos honlapja. Mint ismert, a DVSC az NB III nyugati csoportjának listavezetőjét, az FC Ajkát kapta a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A Loki eredetileg február 27-én, 17 ...

Bényei Balázs
Debrecen - Nagy Sándor viszont meggyógyult, ismét a csapattal készül - derül ki a dvsc.hu beszámolójából. Sérülés miatt nem tudta végigjátszani a Kisvárda elleni bajnokit Bényei Balázs - olvasható a klubhonlapon megjelent cikkben. Mint kiderült, a jobbhátvéd bokaszalagja megnyúlt, ezért a héten k...