A DVSC fiatal bunyósai taroltak a diákolimpián

A DVSC fiatal bunyósai taroltak a diákolimpián
© Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – A négy napig tartó ökölvívó diákolimpián, amelyre 347-en neveztek az országból, a legjobb serdülő és junior csapat is a DVSC lett.

Aranyérmes lett megyénkből Babik Bianka (junior 50 kg, Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola). Mellette a dobogó tetejére állhatott a remek utánpótlásképző egyesületben edződő Balogh Krisztián (serdülő 46 kg, Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), Bernáth Zoltán (junior 46 kg, Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), Bernáth Richárd (junior 48 kg, BSZC Szilágyi Dániel Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) és Lakatos Csaba (junior +80 kg, Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium). Lakatost az egész verseny legjobb junior fiú bokszolójának is megválasztották. Mellettük érmes még 10 másik fiú és 13 lány a Salánki László, Nagy Tímea és Vígh Balázs által felkészített DVSC-sek közül, vagyis összesen 5 arany, 9 ezüst és 14 bronz a termés, amivel semelyik egyesület sem tudott versenyezni idén Magyarországon.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség nemrég megválasztott elnöke, Erdei Zsolt nyitotta meg a tornát – Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, a MÖSZ alelnöke társaságában, aki egyébként díjakat is adott át. Olyan nagyságoktól vehették át még a medáliákat a gyerekek, mint például a ’72-es olimpia bajnokától, Gedó Györgytől vagy a jelenlegi felnőtt szövetségi kapitánytól, Ifj. Balzsay Károlytól.

– Koppányi Szabolcs –

Címkék: , , ,


Sporthírek