A DVSC és a HISE is nagyot ment a boksz ob-n

Kiválóan teljesítettek a DVSC-s bunyósok
Kiválóan teljesítettek a DVSC-s bunyósok - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen, Hajdúsámson – Kitettek magukért a megyénkbeli bunyósok a debreceni megmérettetésen.

A juniorok országos bokszbajnokságán a DVSC elhozta a csapatbajnoki címet, miközben az aranyérmet szerző Bernáth Lászlót ráadásként a torna legkiemelkedőbb, Lakatos Mátét pedig a régió legtechnikásabb bokszolójának választották meg. A hajdúsámsoni HISE alakulata Pallai Kevin révén ugyancsak egy friss bajnokkal büszkélkedhet.

Mintegy 160 ifjú öklöző csapott össze 13 súlycsoportban a múlt héten Debrecenben megrendezett 15-16 éves fiú ökölvívók országos seregszemléjén. A DVSC hét nevezett bokszolójából öt érmet szerzett, három döntőbe jutott. Lakatos Máté (60 kg) hiába nyert 3–2-re az öt pontozónál a döntőben, a szabályok értelmében két bíró pontszáma kiesik, és balszerencsés módon éppen az őt jobbnak látó két sporttárs maradt ki. Bernáth Attila (46 kg) a maga fináléjában kissé visszafogottan bokszolt önmagához képest, így jogosan kapott ki ügyes vetélytársától a MTK-s Báki Alextől. A hajdúhadházi Bernáth László (48 kg) okos bunyóval lett magyar bajnok a juniorok között. Mellettük Balogh Zsolt és Varga Viktor bronzérmet szerzett a DVSC-ből.

Edzőjük, Salánki László ekként értékelt: – Attilának a döntőben nem volt kedve bunyózni, s megérdemelten kapott ki. Lakatos Máté viszont nem csak nálam, de a bírók nagyobbik részénél is nyert. Azt nem értem, hogy adhatták vetélytársának a meccset ketten, hiszen Máté technikailag jóval felette volt ellenfelének, akit persze nem szeretnék leszólni, ő megtette, amit lehetett, s nem ő tehet arról, hogy egyesek más mérkőzést néztek. Ami Bernáth Lacit illeti, ő nagyon figyelt az egész torna során és mindent szinte maradéktalanul végrehajtott. Nem volt kérdéses bajnoki címének jogossága.

A sámsoni különítmény | Fotó: Koppányi Szabolcs A sámsoni különítmény | Fotó: Koppányi Szabolcs ©

Hutai László edző szerint a két debreceni versenyző közül Varga Viktor messze túlteljesítette azt, amit elvártak tőle. – Két nyert meccsel a négy közé jutott, dobogóra léphetett, holott nagyjából egy éve bokszol. Ott már túl nagy falat volt a későbbi győztes Pallai Kevin – mondta Hutai.

Az említett hajdúsámsoni Pallai Kevin (70 kg) is végigbokszolta a bajnokságot, egymás után győzte le ellenfeleit. Edzője, Deél István szerint egy kis súlyproblémával vágtak neki a tornának, ráadásul picit talán elaltatta Kevint az, hogy idén jól szerepelt. Ugyanakkor tehetsége, tudása révén remélte a szakember, hogy döntőt vívhat. A junior ob aranycsatájában egy halásztelki ökölvívóval nagyon komoly mérkőzést bokszolt Pallai. Az elején talán meg is lepte őt Gábrisch, ám utána fokozatosan vette át az irányítást a HISE bunyósa, s végül egyhangú pontozással győzött.

HBN–KSZ

Címkék: , , , ,hirdetés