A DVSC a legeredményesebb magyar bokszklub a serdülők között

A DVSC a legeredményesebb magyar bokszklub a serdülők között
© Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – Azt már megszokhattuk, hogy minden év végén országosan is a legjobbak között van a DVSC – vagy éppen a legjobb. Ám most a serdülő bajnokságról hozták haza a legtöbb pontot a fiúk.

Szeptember 24-27. között Egerben bunyóztak Magyarország legügyesebb 13-14 éves fiataljai, ahol a DVSC tíz sportolóval indult, s végül közülük hatan dobogóra állhattak. Az egy-egy arany- és ezüstérem mellett négy bronz került az egyesület ökölvívóinak nyakába. Ezt pedig semelyik másik klub nem tudta felülmúlni, holott 37 csapat több mint 140 emberrel nevezett.

Leginkább a DVSC hajdúhadházi részlege csillogott, hiszen egy debreceni híján (neki Hutai László a trénere) Salánki László (és Nagy Tímea) emberei arattak éremesőt.

Bernáth Richárdot érdemes kiemelni, hiszen ő 2014-ben már felért a csúcsra, s ott is maradt, megvédve serdülő bajnoki címét (jövőre ő már junior lesz). Ami ritkán fordul elő az ilyen sportban, Ricsi még a döntőt is főleg a később nemzetközi meccsek gyakorlására használhatta fel, annyival jobb volt súlycsoportja többi tagjánál. Nem csoda, hogy továbbra is első számú válogatottként számítanak rá a közelgő korosztályos Európa-bajnokságon, míg mellette behívták a nemzeti együttes bővebb keretébe a döntőben a nap csatájában éppen csak alulmaradó, de a szakemberek számára is szimpatikusan bunyózó Lakatos Csabát is, aki egy újabb nehézsúlyú reménysége lehet a DVSC-nek.

Fontos kiemelni, hogy nem volt könnyű sorsolása a klub versenyzőinek, vagyis mindannyian becsülettel megküzdöttek azért, amit elértek.

A DVSC érmesei: Bernáth Richárd (arany, 41.5 kg), Lakatos Csaba (ezüst, +76 kg), Bagi László (bronz, 38,5 kg), Bernáth Zoltán (bronz, 40 kg), Lakatos Patrik (bronz, 43 kg), Rézműves Richárd (bronz, 54 kg).

– Koppányi Szabolcs –

Címkék: , , ,