A Dunaferr otthonában kezdi meg az MVFC a rájátszást

Mezei Dávidnak is biztosan lesz feladata
Mezei Dávidnak is biztosan lesz feladata - © Fotó: Derencsényi István
Berettyóújfalu, Debrecen – Az MVFC és a DEAC is az A jelű csoportban folytatja a küzdelmeket.

Nemrégiben véget ért a férfi futsal NB I. alapszakasza: eldőlt, hogy az MVFC-Berettyóújfalu esélyeshez méltón megnyerte az első 18 fordulót. A DEAC az ötödik lett, így mindkét hajdú-bihari együttes az A jelű ötösben folytatja.

Pénteken meg is kezdődik a rájátszás, a debreceniek rögtön egy szabadnappal kezdenek, ám a Mezei-Vill bevetésre indul, 19 órától a Dunaújvárosi Sportcsarnokban lépnek pályára Rábl Jánosék. Az Újfalu hat pontot vitt magával, a Dunaferr négyet, a DEAC hármat, a Szigetszentmiklós kettőt, míg a Csömör egyet.

A Berettyó és az Újváros épp egy hete találkozott, hiszen egymás ellen zárták az alapszakaszt. Akkor a Pálfi István Rendezvényközpontban 5–3-ra nyertek Takács Zoltánék. Érdekes hír, hogy azóta a Dunaújváros kerete tovább erősödött, hiszen le tudták igazolni az ősszel a Fradiban remekelő Öreglaki Norbertet.

Elejteni egy nagyvadat

Mint ismert, sorsoltak a Magyar Kupában is, a négy között az MVFC a Haladással küzd majd meg a döntőbe kerülésért. A futsalhungary.hu-nak nyilatkozott ezzel kapcsolatban a gárda vezetőedzője, Sergio Mullor. „Mindegyik rivális erős, akit kaphattunk volna, így nem mondhatjuk, hogy örülünk vagy boldogtalanok vagyunk. A sors tavalyhoz hasonlóan ismét azzal a Haladással hozott össze bennünket az elődöntőben, amely a sorozat legnagyobb költségvetésével dolgozik. A célunk világos, meg akarjuk nyerni a kupát és első lépésként egy nagyvadat kell legyőznünk. Abban biztos vagyok, ami a legutóbbi két meccsünkből is leszűrhető volt, hogy látványos összecsapásra van kilátás”.

HBN