A drog és a bűnözés kapcsolatáról tanítottak orvostanhallgatókat a debreceni rendőrök

Akt.:
A drog és a bűnözés kapcsolatáról tanítottak orvostanhallgatókat a debreceni rendőrök
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában Bak István rendőr alezredes előadást tartott a kábítószerek és a bűnözés összefüggéseiről, a büntetőjogi szabályozásról, továbbá a kínálat- és keresletcsökkentés lehetőségeiről.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya idén is csatlakozott a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete által szervezett, 2017. április 3-6. között megtartott „Egészségnevelésről és drogokról” című kurzushoz. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában Bak István rendőr alezredes előadást tartott a kábítószerek és a bűnözés összefüggéseiről, a büntetőjogi szabályozásról, továbbá a kínálat- és keresletcsökkentés lehetőségeiről.

A hallgatóknak a kurzus eredményes teljesítéséhez diákok számára prevenciós előadást is kell majd tartaniuk, ezért az előadó a fenti témakörökön túl ennek hatékonyságát elősegítő módszertani kérdésekről is tájékoztatást adott. Az interaktív előadáson a felmerült kérdések megválaszolása mellett megvitatásra került, hogy a leginkább veszélyeztetett tizenéves korosztályt hogyan lehet megvédeni a kábítószerek ártalmaitól.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –