Sport

2013.01.17. 07:34

DVSE - Edzőmeccsnek talán elment

Vízilabda - Magabiztosan, 13-6-ra nyerte a hevesiek elleni bajnokiját Gyöngyösi András alakulata.

Vízilabda - Magabiztosan, 13-6-ra nyerte a hevesiek elleni bajnokiját Gyöngyösi András alakulata.A gyengébbik egri csapatot fogadta a DVSE a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. 13. fordulójában. A debreceniek kedd este a Kanada válogatottja ellen megvívott edzőmeccsel hangoltak a szerdai bajnokira. Jól alakult a világbajnoki selejtezőre hajtó juharlevelesek elleni találkozó, hisz nem egyszer sikerült többgólos előnyt kiharcolnia a cívisvárosiaknak, akiknél szerephez jutottak a felnőtt csapat tagjai, ugyanakkor az OB I/B-s saját nevelésű fiatalok is kipróbálhatták magukat. A derbi végül 13-13-as döntetlennel ért véget, mely jó alapnak bizonyult a viszonylag könnyűnek ígérkező EKF-Egerrel szemben megvívandó mérkőzés előtt.

Sima volt

Remekül kezdett a több szempontból is eseménydús napokat maga mögött tudó DVSE: Vindisch Ferenc révén hamar meglett a vezetés, a folytatásban Alex Giorgetti triplázott, majd Boris Letica is bejelentkezett, így 5-0-val zárult az első nyolc perc. A második játékrészben sem termett babér a vendégeknek, akiknek a Vasassal ellentétben nem sikerült Giorgetti semlegesítése, az olimpiai ezüstérmes pólós így újabb két góllal járult hozzá a hazai sikerhez, 7-0 állt az eredményjelzőn, mikor jött a nagyszünet.

A szusszanás után sem sokat változott a játék képe, Gyöngyösi András tanítványai kedvükre szórták a gólokat, míg az egrieknek szinte lehetőségük sem volt, ha mégis lövéssel próbálkoztak, Mitrovic magabiztosan hárított. 10-0-s debreceni vezetésnél következett az utolsó negyed, amely az egriek játékkedvét is meghozta, hatszor vették be a meccs végén már Nébald Olivér által védett debreceni kaput. Noha az utolsó etapot 6-3 arányban az egriek nyerték, ez a pár perc „heveskedés” sem volt elég a végső sikerhez, hisz a fiatalokkal kiegészült DVSE magabiztosan, 13-6-ra hozta a találkozót. És ami további örömre ad okot, hogy Smitula Gergő és Fekete Dávid személyében újabb két ifjú mutatkozott be a felnőtt csapatban.

 

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., 13. forduló

DEBRECEN – EKF-EgerFood-Imola 13-6 (5-0, 2-0, 3-0, 3-6)

Debreceni Sportuszoda, 800 néző. Vezette: Marjay Zs., Rév Á.

DEBRECEN: Mitrovics - Kállay M., Giorgetti 6, Vindisch F. 1, Misics 2, Süveges M., Letica 3. Csere: Halek M., Korolija, Smitula G., Somlai T., Palotás G. 1, Fekete D. Edző: Gyöngyösi András.

EGER: Laboncz J. - Bánhidy A., Takács J., Jakab D. 1, Molnár A. 1, Petrovai M., Keresztes F. Csere: Sántavy M. 1, Farkas P., Zalánki G. 2, Keresztes I. 1, Milovich A., Szöllősi K. Edző: Tóth Péter.

Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 10/3.

Gól – büntetőből: 3/3, ill. 0/0.

Kipontozódott: - , ill. Farkas Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!