A dohánybolt bevételét követelte Balmazújvárosban

Akt.:
Elfogták a tettest
Elfogták a tettest - © Fotó: police.hu
Balmazújváros – A balmazújvárosi rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint megfenyegette egy helyi dohánybolt eladóját és a bevételt követelte.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. június 9-én 19 óra 55 perc körül egy férfi bement az egyik balmazújvárosi Nemzeti Dohányboltba, ahol egy törött féldecis üveget tartott az eladó irányába és a bevételt követelte. A bolt alkalmazottja az elkövető többszöri felszólítása ellenére sem adta át a pénzt. A nő közölte az ismeretlennel, hogy perceken belül az üzletben lesznek a rendőrök. A férfi még egyszer felszólította az eladót, hogy adja át a pénzt, majd miután a nő a követelés teljesítését megtagadta, a támadó kiment a boltból, felült a kerékpárjára és a helyszínről távozott.


Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök azonnal a bolthoz mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amely eredményre vezetett. A nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 59 éves helyi férfit, akivel szemben országos elfogatóparancsot adtak ki.


A nyomozás során felmerült olyan információ, hogy a férfi a Keleti-főcsatorna egyik hídja mellett tartózkodik. A járőrök K. Imrét 2016. június 11-én 19 óra 35 perckor a Debrecen felé vezető út hídja mellett elfogták. A Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra előállított helyi lakos a bűncselekmény elkövetését beismerte. A nyomozók a gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.


A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Imrével szemben rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –