A dobogóra hajtanak Újfaluban

A dobogóra hajtanak Újfaluban
© Fotó: Derencsényi István, archív
Berettyóújfalu – Turzó József szerint több oka is van a megszokottól gyengébb szereplésüknek.

Tizenkét fordulót követően csak a negyedik helyen áll az MVFC-Berettyóújfalu a férfi futsal NB I-ben – a helyzet persze nem tragikus, csak épp szokatlan, hiszen a Győr mellett az Újfalu volt az a csapat, mely kiemelkedett a mezőnyből az elmúlt években. A listavezető ETO 31, míg az MVFC 23 pontot gyűjtött a 2015/16-os szezonban. A Mezei-Vill vezetőedzőjét, Turzó Józsefet kérdeztük, mi az oka, hogy most nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy eddig.

Maradt bennük

– Nem titok, az eddigi évekhez képest gyengébben sikerült a szezonunk kétharmada, de ennek megvannak az okai – kezdte Turzó mester, majd arra is rátért, pontosan mik azok a tényezők, melyek negatívan befolyásolták a teljesítményüket.

– Természetesen örülünk, hogy sok játékosunkra számítanak a válogatottban, ugyanakkor ennek megvannak a hátulütői is. Gyakran napokra, hetekre kiesnek a nemzeti együtteseben is szereplő futsalosaink a közös munkából, előfordult, hogy egy válogatott-meccs után másnap már bajnokin kellett szerepelniük a fiúknak, akik természetesen mentálisan és fizikálisan sem úgy tudtak produkálni, ahogyan elvárható lenne. Amint azt már az idényt megelőzően előrevetítettem, egyre több csapat zárkózik fel mellénk, már nemcsak mi, hanem például a Haladás, a Dunaújváros és a Veszprém is a Győr nyomába eredt. Illetve a kisebb együttesek is elő-elő tudnak rukkolni meglepetéseredményekkel, ami ugyancsak nehezíti a dolgokat – részletezte a tréner, aki úgy véli, ezek fényében reálisnak lehetne tekinteni a negyedik helyüket, ő még sincs megelégedve, mivel a nehézségek ellenére is maradt a csapatban „muníció”, nagyobb odafigyelés mellett többre is képes lett volna a társaság.

Arról is érdeklődtünk, mennyire váltak be a nyári igazolások Újfaluban. – Nagy Imre egyre jobban teljesített, viszont úgy döntött, távozik tőlünk. A két szerb srác nem úgy produkált, ahogy reméltük, az ukrán Klochko Dmytro viszont belejött a végére, ő beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Bízom benne, tavasszal a kiegészítő játékosoktól is többre lehet majd számítani, ugyanis az Európa-bajnokság, illetve a vb-selejtező miatt újfent nem lesz könnyű számunkra. Van még hátra hat forduló az alapszakaszból, a cél, felérni a dobogóra – fogalmazott Turzó, aki a Magyar Kupában a négyes döntőbe várja csapatát.

Mint megtudtuk, a Mezei-Vill kerete kedden vonult pihenőre, ám nem áll rendelkezésre túl sok idő a feltöltődésre, január 2-án ugyanis folytatódnak az edzések, 4-én pedig már kupameccs vár az Újfalura.

Szívesen megy

Mint ismert, a magyar férfi futsalválogatott másfél hete a második helyen jutott tovább a Győrben rendezett vb-selejtezős minitornán a play-offba. A nemzeti gárda mérkőzéseit az M4 élőben közvetítette, és az utolsó, Ukrajna elleni találkozó alkalmával Turzó Józsefet invitálták meg szakértőnek a sportcsatorna stúdiójába. – Szívesen megyek, ha hívnak, hiszen a mi érdekünk, hogy népszerűsítsük a sportágunkat. Próbáltam a nézők számára is érthetőbbé tenni a futsalt, bízom benne, sikerült – mondta az edző.

HBN–SZADÓTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek