A DKSK-nál keresik a rendszert

A DKSK-nál keresik a rendszert
Hétfőn este eldől, hogy a DKSK Miskolc női kosárlabdacsapatának sikerül-e az MK-ban a négy közé jutnia. Mk nyolcaddöntők [.doc – 24KB]

A női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóját rendezik meg hétfőn 18 órától a miskolci városi sportcsarnokban, ahol a házigazda DKSK Miskolc együttese a Szeviép-Szeged gárdáját fogadja. Azért e szokatlan hétfői játéknap, mert a hét végén a sportcsarnokban teremfoci tornát rendeztek, és ezért nem tudott meccset játszani a piros-fehér gárda a hét végén. A Diósgyőr egyébként hét pontos hátránnyal várja a visszavágót, miután a szegediek a csütörtöki odavágón 77-70-re nyertek a Tisza-partján. 

Látogatóban

A meccs másnapján Tapodi Péter, a DKSK Miskolc vezetőedzője a csapat egyik játékosánál járt vendégségben.

Halmos Nórát látogattuk meg, akit néhány napja műtöttek tumorra – mondta a szakvezető. – Szerencsére jól van, azért is, mert lelkiekben nagyon erős.

Szombaton két edzést vezényelt a csapatnak Tapodi Péter, amelynek az Avasi Gimnázium adott otthont, majd vasárnap délelőtt az esélyekről szólva a következőket mondta a vezetőedző:

Szeretnénk ott lenni a négyes döntőben, a szegedi mérkőzésen olyan kulturált játékot játszottunk, amely alapján ennek elérésére jó esélyünk van. A pozitívumokat át kell menteni, a két mérkőzés között pedig azon dolgoztunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat

Más stílusban

Arra a felvetésünkre, hogy a tavalyi év agresszív harcmodora után az idén ,,lightosítani” kell – , mert a hat felnőtt játékost felsorakoztató keretből csak egy tud pihenni a meccseken, így egy esetleges kipontozódás, vagy egy sérülés jelentősen leronthatja a győzelmi esélyeket -, a DKSK Miskolc vezetőedzője a következőket válaszolta:

Más játékstílusra van szükség, még keressük önmagunkat, keressük azt a rendszert, ami a legoptimálisabb ennek a csapatnak. Kétségtelen, hogy vigyázni kell a faultokra, rendkívül okosan kell játszani, maximális koncentrációval, mert a hullámvölgyeket nem tudjuk erőből megoldani, az ilyen helyzeteket intelligenciával kell átvészelni.

A ,,Ki jut a négybe az MK-ban, a Diósgyőr vagy a Szeged?” kérdésre Tapodi Péter válasza így hangzott: ,,mi, nem is gondolkodunk másban”.

BCs

 

Háromnak

A Magyar Kupa négyes döntőjében már csak egy hely kiadó, ugyanis a negyeddöntő párharcai közül három már véget ért. A MiZo-Pécs a Zala Volán-Zalaegerszegi TE kiverésével, az MKB-Euroleasing Sopron a győri Rába Quelle Foton Vertias testén, a BSE-ESMA pedig a harmadosztályú Nyíregyházi FSE elleni kettős győzelemmel jutott a március közepén megrendezendő négy csapatos döntőbe.