Sport

2015.05.20. 15:06

Negyvenezer lóerő szabadul el hétvégén Máriapócson

Máriapócs - Az újra fénykorát élő Rallycross és Magyar Profi Drift Bajnokság együtt, egy hétvégén, egy arénában szórakoztatja az autósportok szerelmeseit a hosszú hétvégén, ugyanis több mint 140 pilóta tapos a gázpedálra a Pünkösdi Rallycross és Drift Fesztiválon.

Máriapócs - Az újra fénykorát élő Rallycross és Magyar Profi Drift Bajnokság együtt, egy hétvégén, egy arénában szórakoztatja az autósportok szerelmeseit a hosszú hétvégén, ugyanis több mint 140 pilóta tapos a gázpedálra a Pünkösdi Rallycross és Drift Fesztiválon.

A Super Carsban, vagyis a királykategóriában az idény szenzációja Kiss Pál Tamás érkezése a Skodával. A futam másik fő favoritja Kárai Tamás a többszörös Autocross Európa bajnok, aki szintén egy Skodával áll rajthoz, de a bajnokságot vezető fiatal tehetség, a seatos Wieszt Jankó is győzelmi esélyekkel indul. A kilencszeres magyar bajnok Harsányi a Mitsubishivel átírhatja a papírformát és megkavarhatja a lapokat, míg az örökös magyar bajnok, Kotán Peti Fordjával bárkit „megtréfálhat”. A Super 1600-ban a suzukis Szijj Zsolt biztosan vezeti a bajnokságot a peugeot-s Bánkuti Junior előtt. A Super Touring Cars sorozatban a tabellát Csendes Zsolt uralja Opeljával, míg a bajnokság üde színfoltjává vált Tóth Attila, aki húsvétkor közönség kedvencé vált brutális BMW-jével.

A legnépesebb mezőnyt ezúttal is a Magyar Kupa szolgáltatja majd agilis és profi fiataljaival, ahol Csirmaz Brúnó a Hondával magasan kiemelkedik sorozatos futamgyőzelmeivel.

Az országos amatőr versenysorozatra több mint negyven pilóta jelezte részvételét a pünkösdi folytatásra. A pilóták között olyan nevekkel is találkozhatunk majd, mint a fordos Zentai testvérek vagy a debreceni Taskó Rodrigó és Béke Attila, akik egy „bömössel” garantálják az izgalmakat.

A drifting is egyre népszerűbb

A folyamatosan fejlődő magyar drift történetének kilencedik évében, a Magyar Profi Drift Bajnokság második futama lesz a második olyan hazai verseny, amikor a nevezők közé több keleti kocsit várnak, mint európait. Idén a drift világából ismert szinte összes Nissan képviselteti magát, hogy összecsapjanak a BMW-kel és Fordokkal. A kategória erejéről mindent elmond, hogy a csúcskategóriás gépek, mint Grózinger Zsolt többszörös bajnoké, meghaladják a 600 lóerőt.

Ismét szoríthatunk a „látványlovasért”

A Rabócsi Ringen két versenyszámban is rajthoz áll a debreceni Taskó Rodrigó. Rallycrosszban a divízió kettes, 2000 köbcentiméter feletti kategóriában BMW 325i-vel indul, ahol nagyon kemény és kiélezett küzdelmek várnak rá, ugyanis kis költségvetésű autója kevésbé versenyképes a többi indulóéval. Taskó a Rallycross mellett driftben is kipróbálja magát egy BMW-vel és bár nem túl bizakodó, – új építésű versenygépén még nagyon sok finomításra szoruló elem van – véleménye szerint akár egy kisebbfajta bravúrra is képes lehet, ha mellette áll a szerencse, a népes szurkolótábor, és ha a technika ördöge sem tesz neki keresztbe.

HBN-CZM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!