A DK-nak nem tetszik, a Fidesz szerint Varga önmagát minősíti

Debrecen – Az előzetes tervekkel, ígéretekkel szemben a stadion fényévekre áll attól, hogy önfenntartó legyen, hogy „saját lábára álljon” – hangsúlyozta csütörtöki sajtótájékoztatóján Varga Zoltán.

A Demokratikus Koalíció debreceni önkormányzati képviselője hangoztatta: a stadionüzemeltetést a város állja, miközben a „húszezres aréna kong az ürességtől, átlagos nézőszáma alig haladja meg a kétezer főt”. – A debreceni önkormányzat a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft.-t tavaly 6,6 millió forinttal támogatta, míg idén 16,1 millió van erre tervezve. Az üzemeltetésre hivatott MSE Klaszter Kft.-t 2015-ben 15, ebben az évben 10 millió forinttal támogatja a város annak ellenére, hogy 2014-ben már kézfizető kezességet vállalt ugyanennek a cégnek egy 250 millió forintos hitelfelvételéhez – sorolta, szomorúnak nevezve, hogy alig két évvel a csillogó átadó után a létesítményt mindinkább a hiábavalóság szaga lengi körül.

Reagált a Fidesz

– A Nagyerdei Stadionban működő kereskedelmi egységek 80 százaléka gazdára talált és remekül működik, mint a nagy forgalmat bonyolító Loki-ajándékbolt, vagy a rendre teltházas Hall szórakozóhely – írták közleményükben egyebek mellett.

HBN