A DK azt akarja, hogy a város és a MODEM vezetői fizessenek a képek után

Akt.:
Debrecen – A DK helyi vezetője, Varga Zoltán szerint a város és a MODEM vezetőinek anyagilag is felelniük kellene azért, mert eltűnt két festmény tavaly a múzeumból.

A baloldali politikus azt mondta: nem lenne szabad a képek tulajdonosának az adófizetők pénzéből kártérítést adni, miközben csak néhány ember felelős. Úgy vélte, hogy a polgármesternek hűtlen kezelés miatt feljelentést kellene tenni az ügyben. Amennyiben ez nem történik meg, a DK megteszi. Varga Zoltán arról is beszámolt, hogy nemcsak festmények tűntek el a MODEM-ből, hanem a helytelen, gondatlan tárolás miatt több igen értékes, az Antal-Lusztig gyűjtemény részét képező műtárgy, festmény is súlyosan sérült, melyeknek tetemes helyreállítási költsége lehet.

Az önkormányzat erre közleményben reagált, mely szerint a közgyűlés pénteki ülésén – melyen Varga Zoltán képviselő úr nem vett részt – elhangzott, hogy a képek eltűnésének észlelését követően a MODEM megtette a szükséges feljelentést. A nyomozás – melyhez a rendőrség által kért minden dokumentációt rendelkezésre bocsátott az önkormányzat – jelenleg is zajlik. A nyomozati eljárás eredménye adhat választ a személyi felelősség esetleges büntetőjogi vonatkozásaira. Újabb feljelentést ugyanabban az ügyben nem szükséges tenni – olvasható a város válaszában.

HBN-OCs


Ott tekereg valahol
Százharmincnégymillióba kerül a város kasszájának, végső soron az adófityizőknek az, hogy eltűnt a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központból két festmény; meg persze az igazgató, Kukla Krisztián állásába, mert hát valakit el kell vinnie a balhénak, derült ki még az elmúlt pénteken, itt nincs szieszta, a legnagyobb kánikulában is zajlik az élet, ha nagyon kell, történik az intézkedés, foganatosul. Fábián György írása.


Fizet a város az eltűnt képek miatt
Debrecen – A közgyűlés úgy döntött, hogy az önkormányzat fizessen 134 millió forint kártérítést a MODEM-ből eltűnt két festmény tulajdonosának, dr Antal Péternek.