A DIM minősítette politikai rendezvénynek

Debrecen – Nem az intézményfenntartó Klik, hanem a Debreceni Intézményműködtető Központ (DIM) minősítette politikai rendezvénynek a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) múlt csütörtök esti fórumát.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, a tanácskozást az eredeti tervek szerint az Ady-gimnáziumban tartották volna. A Klik Debreceni Tankerülete cikkünk kapcsán azt írta, az intézmény helyiségeinek bérbeadására nincs hatáskörük. Hajnal János, a DIM igazgatója a döntés okait firtató kérdésünkre azt mondta, azért minősítették politikai rendezvénynek a PDSZ fórumát, mert – állítása szerint – a meghívó végén azt írták, hogy arra minden érdeklődőt várnak, s a rendezvényt nem csak PDSZ-tagoknak hirdették meg. A Naplónak küldött meghívóban egyébként nincs ilyesmiről szó. Hajnal János emailjében egyébként fontosnak tartotta megjegyezni: a döntés helyességét a Mendrey Lászlóval készült interjú is igazolja, aki azt mondta, „nekünk a szó jó értelmében politizálnunk kell”.

HBN


„Bűnös döntést hoztak a szakközépiskolákról”

Debrecen – Politikai rendezvénynek minősítették, ezért az Ady-gimnáziumban nem tarthatta meg csütörtöki fórumát a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Erről a szerződéskötés előtt értesítették az érdekképviselet helyi vezetőit. A végül az Ótemető utcán tartott rendezvényen aktuális oktatás- és nyugdíjügyi kérdéseket tárgyaltak. A tanácskozás végén Mendrey Lászlót, a PDSZ elnökét kérdeztük.