A diákok is szeretnének dolgozni!

Akt.:
A diákok is szeretnének dolgozni!
A munkaerőpiacon diákok is el tudnak helyezkedni, természetesen idénymunkában. Manapság a tanulóknak is szükségük van pénzre, mert a szülők nem mindig tudják kisegíteni gyermekeiket. Egyébként is a munka csak jót tesz a diákoknak.

A későbbiek folyamán, amikor valóban kilépnek a munkaerőpiacra, akkor már önéletrajzukba bele tudnak írni legalább egy munkahelyet. A tapasztalat mind tudjuk, hogy nagyon fontos, amikor állást keresünk. A diákok a munkavégzés által megtapasztalhatják, hogy a pénzért bizony meg kell dolgozni. Időben munkába kell érni, és a rájuk bízott feladatokat lelkiismeretesen el kell végezni. A vállalatok nem szoktak nagyelvárásokat támasztani, de egy dolgot mindenképpen teljesíteniük kell a tanulóknak, mégpedig azt hogy rendelkezzenek aktív nappali tanulói jogviszonnyal. Nemcsak a középiskolások tudnak elhelyezkedni idénymunkában, hanem azok is, akik a felsőoktatásban tanulnak. Legfőképpen azok a hallgatók vannak rászorulva a munkára, akik önköltséges képzésben tanulnak. Napjaink felsőoktatására sajnos az a jellemző, hogy egyre kevesebben kerülnek be állami ösztöndíjas képzésekre. Az önköltség, már benne is van a nevében, hogy ezt mindenesetben a hallgatónak kell állnia. Azonban egy képzés akár többszázezer forintba is kerülhet. Ilyenkor bizony választás elé kerül a hallgató. Az egyik a hitel. A bankok tudnak ajánlani hitelt, ami nem más, mint a diákhitel. A diákhitel kettőt csak a tanulmányok finanszírozására lehet felhasználni.

Amennyiben a hitel nem szimpatikus, akkor munkát is lehet vállalni. A hallgatóknak több ideje lehet, mint a középiskolásoknak, hiszen a felsőoktatásban szabadabb az órarend. A szülők bizonyára mindent megtesznek annak érdekében, hogy gyermekük ne szenvedjen hiányt semmiben, de vannak olyan helyzetek, amikor a tandíj teljes költéségét ők sem tudják kifizetni. Ilyenkor jön szóba a munkavállalás. Akár a kereskedelemben is el lehet helyezkedni, mint árufeltöltő, vagy pénztáros munkakörben is. A kereskedelmi áruházláncok sokszor keresnek munkaerőt ezekbe a pozíciókba. Diákmunkát már idejekorán el kell kezdeni keresgélni, mert a szezon előtt pár héttel nem biztos, hogy lehet találni. A hallgatók, és a diákok között is nagy a verseny, mert mindenki szeretne megfelelő helyre kerülni. Ehhez azonban muszáj időben elkezdeni állást keresni. A diákok mellett, mi felnőttek is kereshetünk állást. Fontos, hogy hol nézünk álláshirdetéseket. Az újságokban nagyon ritkán találni megfelelő álláshirdetést, így tehát érdemes a világhálót igénybe venni, ha munkakeresésre kerül a sor.

Napjainkban több állásportál is a rendelkezésünkre állhat, hogy könnyítsen helyzetünkön. Álláslehetőségekre az állás Tatabánya weboldalon is rábukkanhatunk. A legújabb hirdetéseket egy piros felirat jelzi „mai” vagy „új” felirattal. Amennyiben kíváncsiak vagyunk arra, hogy melyek azok a pozíciók, amelyeket a legtöbben pályáztak meg, akkor görgessünk az oldal aljára. A kiemelt álláslehetőségeket is nézzük át nyugodtan, amelyek a honlap tetején találhatóak, és sárga színnel vannak kiemelve. A normál álláshirdetések külön csoportokban is szerepelnek. Ha szeretnénk, akkor álláshirdetést is feltölthetünk az állásportálra. A feltöltésért nem kell fizetnünk. A munkák között szerepelnek mérnöki álláslehetőségek is. A lehetőségek között sokféle szakma megtalálható, így nézzük át mindet. Ha teljesen más terület érdekel bennünket, akkor az álláskategóriákat nézzük át egyenként, vagy használjuk a gyorskeresőt, ami a weboldal legtetején található.

 

– PR cikk –