A diadal gyógyírt jelentene az Újvárosnak

A diadal gyógyírt jelentene az Újvárosnak
© Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – A hajdúsági együttes a kupából való kiesés után Mezőkövesden vigasztalódna a hétvégén.

A Kőnig Trade Balmazújvárosi KK–nak a harmadik forduló egyben a végállomást is jelentette a Magyar Kupában, hiszen Cegléden 29–26–os vereséget szenvedtek Füzesi Ferenc tanítványai szerdán. Az NBI–ben kifejezetten jó formát mutató újvárosiaknak sok idejük nincs a búslakodásra, mivel szombaton 19 órától Mezőkövesden lépnek pályára immáron a bajnokságban. A Balmaz eleddig négy–négy diadalt, valamint vereséget könyvelhetett el a pontvadászatban, emellett az Orosházával remizett. Sokatmondó adat, hogy a legutóbbi idényben az alapszakasz végén mindössze nyolc ponttal rendelkezett az Újváros, míg idén kilenc fordulót követően már eggyel többet szereztek. A látványos formajavulásban rendkívül fontos szerepet játszanak a nyáron szerződtetett új kézilabdázók, akik közül Oláh Gábor, Paul Teodor, vagy éppen Kekezovics Marinko egytől–egyig húzóemberré váltak.

Otthon vitézkednek

A borsodi együttes eddig hat pontot gyűjtött a pontvadászatban, ami a 10. helyre elegendő. Főleg hazai környezetben remekel a Skaliczki László trenírozta gárda, ugyanis öt egységet lelkes szurkolói előtt szerzett a Kövesd, sőt a Szegedet is megszorongatták, bár a nagy bravúr elmaradt. A legeredményesebb mezőkövesdi játékos Szepesi István 41 találattal, a rangsorban Hajdu Gábor a második 39 góllal. Az elmúlt idényben hatalmas tettet hajtott végre az Újváros riválisa, hiszen eljutott az MK négyes döntőjébe, ahol a veszprémiek ellen az elődöntőben nem volt reális sanszuk, de a bronzmeccsen két vállra fektették a Vácot.

Mezőkövesd–Balmazújváros összecsapást legutóbb márciusban rendeztek az élvonalban, ezen a márciusi találkozón minimális, egygólos sikert arattak a vendégek, valószínűleg hasonló forgatókönyvvel most is kiegyeznének a balmazújvárosi drukkerek.

HBN