A DHK hazai jégen is verné a Csíkszeredát

Berta Ákos
Berta Ákos - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Egyértelmű favoritként várhatják következő találkozójukat a pontvadászatban remeklő debreceniek.

A Debreceni Hoki Klub négy ponttal a tarsolyában tért haza Erdélyből: Dmitrij Romanov tanítványai hétfőn az ASC Corona Brasov jégcsarnokában maradtak alul 4–3–ra szétlövést követően – ez volt szezonbeli első kudarcuk–, míg másnap a HSC Csíkszeredát 4–2–re győzték le a cívisvárosi hokisok, a vendégek találatain Könczei Áron, Dancsfalvi Norbert, Hári Norbert és Milan Garrett osztozott meg testvériesen.

Nem voltak boldogok

– Nyilván nem örültünk a Brassó elleni vereség után. Az első harmadot átaludtuk, egyéni hibáknak köszönhetően kaptunk két gólt. Ezt követően ugyan sikerült felállnunk, de a büntetőknél nem tudtuk kicsikarni a sikert – elevenítette fel a Hajdú–bihari Naplónak Berta Ákos a hétfői eseményeket.

A DHK pénteken újra hazai jégen szerepel, méghozzá a sereghajtó Csíkszeredát fogadja a gárda 18 órától. Az esélyesség terhe a debreceni vállakat nyomhatja, ugyanis a Szereda sereghajtó, a neve mellett mindössze két egység szerepel hét összecsapást követően, ellenben a hajdúságiak a MOL Liga harmadik pozíciót foglalják el tizenhét pontjuknak köszönhetően.
– Videón elemeztük a riválisunkat, ha betartjuk azokat az instrukciókat, amikre felhívta az edző a figyelmünket, akkor jó esélyeink lesznek a diadalra. A Csíkszereda egy küzdős, harcos együttes, amelyben remek képességű légiósok szerepelnek, bár az utóbbi időben sérüléshullám söpört végig rajtuk, nagy kérdés, hogy kikre számíthat a szakmai stáb. A táblázatra pillantva, idehaza kötelező győznünk ezen a mérkőzésen – vélekedett a 28. születésnapját decemberben ünneplő csatár. A debreceni alakulatban a csíkszeredaiak ellen Ladányi Balázs, valamint a nyáron szerződtetett magyar–kanadai kettős állampolgár Izsák Róbert sem húzhat korcsolyát a lábára sérülése miatt.

Lehet javulni

Berta Ákos eddig két góllal és négy gólpasszal vette ki a részét a debreceni menetelésből, saját teljesítményéről is kérdeztük a válogatott játékost.

– Nem vagyok elégedett, hiszen a helyzetek számát figyelembe jóval több találatnál is járhatnék már. Úgy gondolom, sem én, sem a csapat nincs még csúcsformában, ám nem rossz a helyzet, az a lényeges, hogy edzésről–edzésre egyre jobbak legyünk. A nagy nehezen kialakított lehetőségeinket feltétlenül nagyobb százalékban kell majd kihasználnunk a jövőben – zárta mondandóját Berta.

HBN–BÁ