A DHK célja, hogy ne ez a harc legyen a végső

Akt.:
A DHK célja, hogy ne ez a harc legyen a végső
© Fotó: Matey István
Debrecen – Ha a miskolciak nyernek kedden este Debrecenben, bejutnak a MOL Liga döntőjébe.

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc negyedik találkozójára kerül sor kedden 18 órától a Debreceni Jégcsarnokban a DHK és a DVTK Jegesmedvék között, a felek a jégkorong MOL Liga elődöntőjében feszülnek egymásnak.

A vendéglátóknak ez a meccs lesz az utolsó esélyük arra, hogy folytatódjon tovább a vetélkedés, ugyanis az első három ütközetet egyaránt a borsodiak nyerték meg. Először 5–2-re, majd 9–3-ra verték a debrecenieket Miskolcon, majd a DVTK vasárnap a hajdúsági megyeszékhelyen is nyert 5–1-re, azaz egy lépésre van a finálétól.

Ennek ellenére a debreceniek természetesen nem szeretnének hazai pályán asszisztálni a vendégek diadalához. – A sportban, így a jégkorongban sincs lehetetlen. A párharcot nem adjuk fel, kedden szépíteni akarunk – nyilatkozta a legutóbbi mérkőzést követően Jevgenyij Muhin, a DHK orosz mestere.
Jason Morgan, a DVTK trénere ugyanekkor felhívta a játékosai figyelmét, hogy „a folytatásra ugyanúgy fel kell készülnünk, mint eddig, hiszen ellenfelünknek már nincs veszíteni valója”.

HBN


DHK: egyre messzebb a döntő
Debrecen – Újfent alulmaradt a Debreceni Hoki Klub, ha kedden se nyer, vége mindennek.