A derű órái – HVG

A biztos pártválasztók között az elmúlt egy hónapban 4 százalékkal – 55 százalékra – csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága – derül ki a HVG számára készített Medián felmérésből. Ugyanakkor az MSZP 15-ről 17-re, a Jobbik pedig 9-ről 11-re növelte támogatottságát ugyanezen rétegen belül. Az LMP továbbra is négy százalékon áll.

Érdekesség, hogy jelentősen csökkent a Jobbik elutasítottsága. Októberre 49-ről 44 százalékra csökkent azon szavazók aránya, akik biztosan nem szavaznának az ellenzéki pártra. Még mindig az MSZP-é ugyanakkor a legnagyobb elutasítottság – 62 százalék – a legkevesebben – 21 százalék – pedig a Fideszt jelölték meg, mint amire biztosan nem voksolnának.

A politikusok népszerűségi listáját Orbán Viktor miniszterelnök vezeti

A politikusok népszerűségi listáját Orbán Viktor miniszterelnök vezeti (59 pont) Schmitt Pál államfő (57) és Kósa Lajos a Fidesz alelnöke előtt, ugyanakkor mindnyájan, ha keveset is, de veszítettek népszerűségükből az elmúlt hónapban. A legnépszerűbb ellenzéki politikus Schiffer András az LMP elnöke (33 pont) bár az ő ismertsége mindössze 65 százalék. Mesterházy Attila és Vona Gábor ellenzéki pártelnökök egyaránt 25 ponttal állnak a népszerűségi listán.

– Független HÍrügynökség –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek